Forum Discussion

krowonietperz's avatar
5 years ago
Solved

The sims 4 nie uruchamia

Cześć
the sims 4  nie uruchamia się nie wyskakuje żaden kod błędu po prostu cisza pojawia się tylko origin.

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@krowonietperz

Jesli masz jakikowlwiek program antywirusowy oprocz tegojaki dostaleś z systemem(Avast,AVG,Ransomware,Eset czy inny) odinstaluj go do zera - prawdodpodobnie zablokował ci podzczas aktualizacji instalacje pliku TS4.exe odpowiedzialnego za uruchomienie gry
    Po odinstalowaniu tego napraw gre na Origin aby doinstalowac brakujacy plik.
    Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw.

Jesli to nie pomoże albo nie masz takiego programu
    1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Znajdziesz go w Dokumentach > Electronic Arts > The Sims4
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    2. Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
    3. Sprobuj wlaczyć teraz gre i jesli ci sie to uda to utworzy sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
    Zacznij nowa gre byle jakim simem , zapisz grę i wyjdz z gry
    4. Włącz znów grę i sprawdź, czy mozesz wejsc do nowego zapisu bez problemu.
    5. Jesli to bedzie działac wyjdź z gry i usuńs z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    6. Następnie skopiuj swoj stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    7. Jesli miales jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Bedziesz prawdopodobnie potrzebowal ich nowych wersji już dostosowanych to tej aktualizacji.

Nie jestem pracownikiem EA

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@krowonietperz

1, Sprobuj uruchomic grę bezposrednio z Origin
    Origin /Moja biblioteka gier - kliknij na okladke TS4 i powinna byc opcja GRAJ
    Ta opcja powinna dzialac jesli mogles naprawic gre na Oigin a jesli nnie zadziala to moze choć wyskoczy jakis komunikat o brakujacych plikach

2. Jesli jednak gra sie nie wlaczy nawet z Origin mimo naprawy i wysuniecia folderu gry na pulpit, dalej nie bedzie zadnego komunikatu to najoierw zrob czysty rozruch komputera - moze gra ruszy po tym
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/
    3. Wylacz na chwile Windows Defendera -moze to on ja blokuje?
    https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4028544/windows-10-turn-microsoft-defender-firewall-on-or-off
    4. A jesli to dalej nie odniesie skutku, to zrob i zalacz tutaj DxDiag swojego komputera
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,320 PostsLatest Activity: 5 hours ago