Forum Discussion

Vaeirin's avatar
4 years ago
Solved

The Sims 4 "UNABLE TO START"

Witam,

Zgłaszam się z problemem, z którym nie potrafię sobie poradzić. 

Otóż, j.j. nie nie mogę uruchomić The Sims 4 originie, wyskakuje komunikat : [Zdjęcie w załączniku]

Zazwyczaj potrafię sobie poradzić z takimi problemami bez problemu, czytałam fora zarówno polskie jak i angielskie, próbowałam: 

-usunęłam możliwą zawartość z folderu %temp% 

-wyłączyłam wszystkie możliwe aplikacje w tle 

-uruchomić origin jako administrator

-uruchomić origin w zgodności z systemem windows 8

-odinstalować origin całkowicie

-wyczyszczenie wszystkich cache

-zmiana języka gry\zmiana języka origin

-wyłączenie wszystkich możliwych usług poprzez komendę 'msconfig' 

-odinstalowywanie gry\naprawa gry

Dodam, że posiadam system Windows 10, wszystkie bieżące aktualizacje zainstalowane, wszystkie sterowniki świeże, aplikacja Origin najnowsza wersja, Simsy wykluczone z Antywirusa Windows, dostęp przez zaporę Windows Defender. Ostatni raz Simsy były odpalane z 2 miesiące temu. Samą grę odebrałam za darmo kiedyś przez promocje Origin. 

Chętnie przyjmę jakąkolwiek pomoc bo już tracę pomysły. 

• Po wszystkich krokach, dałam jeszcze raz napraw grę, uruchom grę - nic

Wyłączyłam origin i spróbowałam uruchomić grę klikając najpierw w samą ikonę bez uruchamiania Origin wpierw - i CUD, zadziałało.. 

Wyszłam i spróbowałam jeszcze raz uruchomić ale znów z Origina i też normalnie się włączyła... 2 dni przy tym siedziałam, nieprawdopodobne. 

Dziękuje wszystkim za pomoc @kreatora @Narayen 

Pozdrawiam serdecznie ❤️

16 Replies

• Vaeirin's avatar
    Vaeirin
    4 years ago

Robiłam jedno i drugie, reinstal systemu, teraz wyskakuje mi inny błąd.. to jakieś żarty 

EDIT: Od razu dodam, że NIE, nie mam uruchomionej gry w tle, ni w menadżerze

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@Vaeirin

Twoj system antywirusowy prawdopodobnie jest odpowiedzialny za ten błąd. Dodaj w  Windows Defenderze pliki Origin Origin.exe i OriginClientService.exe.oraz pliki gry TS4.exe i TS4_x64.exe do wyjatków w nim.
    Z tym ze o ile Origin znależć latwo. Wszystkie pliki Origin mozna znaleć w dysk C:\ Pliki programow (x86) > Origin to do tych plików gry musisz znaćdokladniejszą sciezke jak ponizej
    dysk C:\Pliki programow (x86) >Origin games > The Sims 4 > game (szukaj tego folderu pod liteka G ) > Bin oraz Bin_LE
    W kazdym folderze Bin znajduje sie jeden plik z poczatkową nazwa TS4 i kazdy z nich trzeba dodać do wyjatkow
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-windows-811816c0-4dfd-af4a-47e4-c301afe13b26

Jesli masz program antywirusowy inny, dodatkowy z netu taki jak Avast AVG, Sophos. Kaspersky czy kazdy inny to onez mogl ci zablokować ten plik wiec albo doodaj w nim te pliki do wyjatkow albo go po prostu odinstaluj, bo Windows Defender rownie skutecznie chroni twój komputer.

Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
    https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
    Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall,
    W zadnym wypadku nie usuwaj programu antywirusowego opcja Windowsa Dodaj/Usuń Programy gdzy to nie odinstaluje takiego programu antywirusowego do konca i dalej moze on blokowac pliki gry.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @Vaeirin

1.Wyczyść cache Origin
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

Jesli restart komputera (opcja uruchom ponownie) , powtorne zalogowanie sie na Oriin oraz wyczyszczenie cache Origin nie pomoze sprawdź czy opcja wlaczania gry w Origin sie nie "zawiesiła" i czy nie nalezy ja zresetowac

Zaloguj sie na swoje konto Origin i zostaw otwartą spuszczoną na pasek strone Origin
    Wylącz kompletnie internet -odetnij od zasilania twój modem/router
    Na stronie Origin pokaze sie info ze jestes offline
    Włącz grę - powinna sie teraz włączyć choc - oczywiscie bedzie ona pozbawiona wszystkich opcji zwiazanych z Origin
    Spuść grę na pasek i przywróc internet.
    Gdy tylko odzyskasz internet otworz strone Origin i u gory wybierz opcje "przywroc połączenie on-line"
    Jesli problem nie był zwiazany z twoim antywirusowym programem powinien zniknąć.
    Oczywiscie aby spuscic gre na pasek powinna ona byc właczona w trybie okienkowym
    Mozesz sprobowac przejsc w tryb okienkowy po wlaczeniu gry bez internetu wciskając Alt z lewej stromu klawiatury a nastepne maly klawisz Enter po prawej stronie klawiatury ale nie na wszystkich klawiaturach te ustawienie działa no i nie na wszystkich masz ten maly Enter po prawej
    Jest Inny prosty sposob ale to trzeba zrobic zanim jescze odlaczysz internet. \w takim wypadku wejdź na strone Origin do biblioteki, Nastepnie kliknij prawym myszy okladke gry i wybierz Właściwości .Nastepnie otworz Zaawansowane opcje uruchomienia i w pustym polu Wiersza Argument wpisz
    -w
    Nastepnie zatwierdź to
  • Vaeirin's avatar
    Vaeirin
    4 years ago
    @kreatora Po wykonaniu tych czynności wciąż nie mogę odpalić gry.
    Nie wyskakuje mi już żaden błąd, ale przy próbie włączenia od razu mnie spowrotem wyrzuca do Origina i tak w kółko
  • Po wszystkich krokach, dałam jeszcze raz napraw grę, uruchom grę - nic

Wyłączyłam origin i spróbowałam uruchomić grę klikając najpierw w samą ikonę bez uruchamiania Origin wpierw - i CUD, zadziałało.. 

Wyszłam i spróbowałam jeszcze raz uruchomić ale znów z Origina i też normalnie się włączyła... 2 dni przy tym siedziałam, nieprawdopodobne. 

Dziękuje wszystkim za pomoc @kreatora @Narayen 

Pozdrawiam serdecznie ❤️

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 14 hours ago