Forum Discussion

Natalia_6684's avatar
Natalia_6684
Rising Rookie
5 years ago
Solved

The Sims 4: "Witaj w Pracy", klienci i pracownicy nie przychodzą do sklepu

Kupiłam około 3 dni temu dodatek Witaj w Pracy. Stworzyłam nowy sklep, aby mój sim go kupił, ubrałam manekiny oraz oznaczyłam produkty, które mają być na sprzedaż. Niestety kiedy otworzyłam sklep to nie ważne ile czekam, ani pracownicy, ani klienci nie przychodzą. Wykupiłam nawet najdroższe reklamy, bo miałam nadzieję, że w tym problem, ale niestety to także nie zadziałało. Kiedy chcę zaprosić jakiegoś sima do spędzania czasu na parceli gdzie mam sklep to nigdy nie przychodzi. Próbowałam nawet przywołać ich kodami, ale wtedy pojawiają się zbugowani w podłodze i od razu wychodzą i nie mogę nic z nimi zrobić. Próbowałam w ustawieniach naprawić pliki gry, ale dalej nie działa. Próbowałam tymczasowo usunąć modyfikacje z gry, ale to też nie pomaga. 

• @danuta720 Bardzo dziękuję za pomoc, już udało mi się na własną rękę coś pogrzebać w grze i w plikach i wszystko działa 🙂

7 Replies

• Hej @Natalia_6684 

Sklep to specyficzna kategoria parceli, Jeżeli jesteś jego właścicielem to będziesz mogla zaprosić Sima dopiero, gdy przeniesiesz  się na swoją parcelę mieszkalną.

Jeżeli do sklepu nie przychodzą pracownicy, to być może nie ustawiłaś go do końca.

Przeczytaj ten poradnik:

https://forums.thesims.com/pl_PL/discussion/770650/jak-prowadzic-biznes-w-czworce#latest

Być może masz także w grze jakieś zepsute mody/CC i dlatego masz problem z rozgrywką.

Jeżeli pobierasz meble CC, to na pewno masz wśród nich zepsute krzesła. Ostatnia aktualizacja gry, je właśnie zepsuła i musisz wymienić je na zaktualizowane.

Na TSR krzesła zostały już naprawione. 🙂

Przeczytaj ten poradnik i według jego wskazówek usuń z gry wszystkie zepsute mody/CC:

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

• Natalia_6684's avatar
    Natalia_6684
    Rising Rookie
    5 years ago
    @danuta720 Przejrzałam cały twój poradnik parę razy i upewniłam się, że zrobiłam wszystko co trzeba i niestety dalej jest tak samo. Czekałam nawet parę dni w grze z nadzieją, że to coś zmieni, ale cały czas nie przychodzi ani jeden klient ani pracownik.
    A co do modyfikacji, upewniłam się że żaden z modów nie jest uszkodzony, nawet usunęłam parę i dalej nic to nie dało. Wyjęłam je nawet tymczasowo z gry i dalej nic się nie zmienia. Co do mebli CC, to nigdy ich nie pobierałam, więc ich nie mam.
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@Natalia_6684 

W takiej sytuacji:

1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera wraz z całą zawartością.

2. Usuń plik localthumbcache.package

3. Włącz grę.

4. Sprawdź rozgrywkę w sklepie.

Jeżeli obsługa, oraz klienci pojawią się w sklepie, to będzie oznaczało, że w folderze Mods nadal masz zepsute mody lub/i CC.

Jeżeli nadal nie przyjdzie obsługa, ani klienci to spróbuj jeszcze tego:

1. Wejdź w katalog Dokumenty/Elctronic Arts i do folderu gry The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np. The Sims 4 - stara gra

2. Włącz grę - w katalogu Dokumenty/Elctronic Arts utworzy się nowy folder The Sims 4

3. Wejdź do tej gry - poprzez CAS - wybierz jakiegoś Sima i zakwateruj go w jakimś domu.

4. Zapisz grę według opcji "Zapisz jako", następnie wyjdź z niej bez zapisywania.

5. Ze starego folderu gry skopiuj foldery:

- Tray

-Saves

6. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Jeżeli nowa gra będzie w porządku to zanim dodasz do niej folder Mods, jeszcze raz sprawdź wszystkie mody/CC, po parę sztuk wkładaj do gry i sprawdzaj jak się zachowuje gra. Rób to do momentu, aż nie znajdziesz wszystkich wadliwych modów/CC.

Pozdrawiam.

• Natalia_6684's avatar
    Natalia_6684
    Rising Rookie
    5 years ago
    @danuta720 wypróbowałam oba sposoby i niestety nic to nie daje. Dalej ani klienci ani pracownik nie przychodzą ☹️
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@Natalia_6684 

Czy mogłabyś przesłać tutaj pliki tego sklepu?

Zapisz je programem WinRar/Zip i prześlij w załączniku - na dole.

• Natalia_6684's avatar
    Natalia_6684
    Rising Rookie
    5 years ago
    @danuta720 Bardzo dziękuję za pomoc, już udało mi się na własną rękę coś pogrzebać w grze i w plikach i wszystko działa 🙂
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @Natalia_6684 

Cieszę się, że udało Ci się rozwiązać problem 🙂 Oznaczę Twoją odpowiedź jako rozwiązanie. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,150 PostsLatest Activity: 12 hours ago