The Sims Medieval - Sprawdzanie Instalacji nie powiodło się
Witam,
Nabrałem ochotę zagrać w The Sims Medieval z 2011 roku, jednak po odpaleniu gry, pojawia się informacja taka jak w tytule dyskusji.
Sprzęt:
- AMD Ryzen 7 5700X 8 rdzeniowy
- AMD Radeon RX 9060 XT 16GB
- 16 GB Ram.
- Windows 11 Home
Nie ma żadnego problemu aby odpalać starsze gierki sprzed 2011 roku na tym kompie, prosty przykład to starsze odsłony GTA, TES'y i różne, ale The Sims Medieval mocno ze mną walczy byleby nie dać mi możliwości zagrania.
Próbowałem już wszystkich możliwych sposobów polecanych na forach Polskich jak i zagranicznych, od Alder Lake Patcha, przez zgodności z systemem Windows 7 i ograniczanie procesów procesora do 1, po komendy w powershell - nic nie działa. Oczywiście reinstall gry/naprawa przez aplikacje EA czy "czyszczenie cache" również próbowałem.
Chociaż w sumie Alder Lake nie do końca też chciał tak naprawdę zadziałać, ponieważ przy próbie odpalenia samego programu, pojawia się error "Odniesienie zostało zwrócone z serwera.". Tutaj też już szukałem rozwiązań ale nic nie znalazłem, Gemini czy ChatGPT też sie do niczego nie nadają.
Jedyna nadzieja została mi właśnie w proszeniu o pomoc kogoś z obecnych na tym forum.