3 years ago
Tryb laptopa i czarne okulary
Witam, Gdy włączam tryb laptopa w The Sims 4, moje zwykle okulary stają się okularami słonecznymi. Modyfikacje nie są problemem, czy z nimi, czy bez jest tak samo. Bez trybu laptopa moja gra straszn...
Hej @Narayen
Od wielu lat gram/pracuję w grze wyłącznie w trybie okienkowym i nie zauważyłam, żeby miało to wpływ na obraz 3D - a muszę mieć bardzo dobry obraz 3D w grze, bo od tego zależy jakość moich zdjęć.
Ale masz rację, na pewno granie w tym trybie zależy od kondycji komputera i jego karty graficznej - mój komputer i karta graficzna dla tej gry są bardzo dobre.
Może faktycznie przydałby się raport DxDiag od gracza, nie prosiłam o niego na razie, gdyż najpierw chciałam się zorientować, czy powyższe moje porady mu pomogą.
Tryb okienkowy ogranicza rendering tworzenia sceny 3D, a ciekawostką jest to że obraz generowany przez kartę jest cały czas w 2D tylko efekt głębi jest generowany w trójwymiarze i ma się wtedy wrażenie że scena jest w 3D - ale to tak na marginesie, tutaj trzeba mieć szerokie pojęcie jak generowana jest grafika przez GPU, jakie efekty renderingu końcowe stosuje - nie ma sensu tego tutaj wałkować, to nie miejsce na to..
Jak autorka postu napisała po wyłączeniu trybu laptopa, grafika jej zaczęła ścinać, to tym bardziej musi grać w trybie pełnoekranowym z uwzględnieniem rozdzielczości, żeby układ dodatkowo nie renderował graficznie systemu i bardziej nie obciążał.. post procesing także musi mieć wyłączony - to nie efekt końcowego przetwarzania z definicji jak podałaś w końcowej fazie renderingu sceny. Ale na strzał możesz mieć słuszność, żeby to sprawdziła.
Tutaj przyda się jak najbardziej raport, nie tylko same domysły - nie wiem jaki układ ma czy zintegrowany albo normalny.