Usuneło mi wszystko w The Sims 4! Światy, rodziny i wszystko w Galerii! ;(
Kiedy chciałam wejść w The Sims 4 to mi wyskakuje że trzeba zaktualizować Origin, to mi to sie automatycznie robi. I potem wchodze w The Sims 4 i jak wchodzi to jest jakby miejszy ekran. Myśle No Okej może jakiś błąd pewnie zaraz bedzie normalnie. Jak już mi weszło Na strone główną to patrze a tam nie ma tego "Nowa Gra" i "Wczytaj Gre" co ogólnie prawie zawsze miałam. I wchodze w ten znak Jako GRAJ i mi wyskakuje to stwórz Sima. Patrze do bibloteki mojej a tam nie ma nic co stworzyłam ani żadnej mojej rodziny ani domku ani nic stworzone przezemnie ! Tak strasznie mi jest przykro, próbowałam się skontaktować jakoś z kims co by mi w tym pomógł, np : EA czy coś Ale dokładnie niewiem jak. Sprawdzałam Po różnych stronach itak ale niewiem. W takiej jestem rozpaczy ! Prosze, może ktoś sie o co chodzi ? D;
@NattyHe Witaj!
W przypadku zapisów, gra Sims 4 przechowuje cały progres na Twoim dysku twardym. Dokładnie w folderze: Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 4\saves lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 4\saves)
Gra tworzy tzw. backup każdego Twojego zapisu więc jest szansa odzyskania świata i rodzin. W tym celu wykonaj kroki poniżej:
W folderze Dokumenty>> Electronic Arts>> The Sims 4 i wejdź do folderu "saves"
Znajdziesz tam zapisy gry z różnymi rozszerzeniami: ".save" np. Slot_00000001.save oraz ".save.ver0/1/2/3..." np. Slot_00000001.save.ver0Zapisy z końcówką ".ver[numer]" to kopie zapasowe Twojego zapisu głównego.
- najmniejszą ilość postępu ma plik z .save.ver0
- najwięcej czasu i postępu w grze ma plik z .save.ver4
Aby spróbować przywrócić zapis kopii zapasowej zmień nazwę lub przenieś plik głównego zapisu np. Slot_00000001.save (zmień nazwę np. na Slot_00000001_kopia.save)
Następnie usuń końcówkę ".ver[numer]" zostawiając ".save" np. Slot_00000001.save.ver4 zmień na Slot_00000001.save
Metodą prób i błędów spróbuj kilka wersji tych plików zapasowych a możliwe, że przywrócić chociaż w cześci utracony postęp. Trzymam kciuki! 🤞
Przykład: 😉
PS. Aby wyświetlić rozszerzenia plików - zajrzyj TUTAJ