Forum Discussion

asiasilver3's avatar
3 years ago
Solved

usunięta rodzina z galerii

Grałam ostatni raz w the sims 4 ok. 6 stycznia i znikła mi rodzina, którą stworzyłam, a poprzez poradniki jak ją przywrócić z plików się nie udało tym razem (raz mi się udało) i postanowiłam, że stworzę nową rodzine. Akurat chyba z dzień wcześniej kupiłam dodatek z miastem i chciałam aby rodzina się przeniosła do bloku. Zrobiłam nową rodzine, kupiłam mieszkanie i urządziłam. Dzisiaj postanowiłam (3 luty), że pogram sobie w gre, ale okazało się, że mam starą rodzine, a tą, którą stworzyłam 6 stycznia nie mam zapisanej w galerii. 

Czy jest jakiś sposób aby tą nową rodzine, ten zapis gry odzyskać czy nie? 

• kreatora's avatar
    kreatora
    3 years ago
    @asiasilver3

No niestety jeśli jesteś na PC z Windowsem to nic sie nie da się odzyskać tego zapisu.
    Musisz jednak wyłączyć usługę One Drive bo inaczej, to się będzie powtarzać za kazdym razenn gdy wychodzisz z gry,

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@asiasilver3

Mam pytania::
    1. Czy zniknął ci cały zapis tej najnowszej gry, czy tylko znikła ta nowa rodzina z twojej biblioteki, a najnowszy zapis z tym urzadzonym mieszkaniem pozostał?
    Jeśli zniknął ci cały zapis, to utknął w chmurze i jest to wina albo One Drive jeśli jesteś na PC z Windowsem albo zapis utknął na na ICloud jesli jestes na Macu .Gra po wlaczeniu utworzyla nowy pusty folder w miejce przeniesionego.
    O ile na Macu jest łatwo znaleźć taki folder o tyle na OneDrive to sie rzadko udaje bo komputer czesto imieszcza go w Hidden - ukrytych folderach. Musisz kompletnie wylaczyc uługe OneDrive bo jak komp to raz zrobił to będzie to robił zawsze
    https://support.office.com/pl-pl/article/turn-off-disable-or-uninstall-onedrive-f32a17ce-3336-40fe-9

Jesli jestes na Macu poszukaj swojego starego folderu gry na Icloud.

https://bluebellflora.com/2017/02/06/sims-3-and-sims-4-not-loading-save-games/

2. Jesli zapis pozostał a tylko znikła rodzina z twojej biblioteki w Galerii to czy uzywasz CC (modów) do tworzenia rodziny?
    Jesli tak bedąc w Galerii kliknij po lewej zakładke "Pokaz obiekty zmodyfikowane" i rodzina ci się pojawi

• 1. zniknął mi cały zapis gry i rodzina i mieszkanie

2. do tworzenia simów modów nie używam

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @asiasilver3

No niestety jeśli jesteś na PC z Windowsem to nic sie nie da się odzyskać tego zapisu.
    Musisz jednak wyłączyć usługę One Drive bo inaczej, to się będzie powtarzać za kazdym razenn gdy wychodzisz z gry,
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @asiasilver3 

Jeśli post od @kreatora pomógł Ci w rozwiązaniu problemu, nie zapomnij oznaczyć odpowiedzi jako rozwiązanie. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 14 minutes ago
7,631 Posts