Forum Discussion

majkowiecka's avatar
majkowiecka
New Rookie
4 years ago
Solved

Wolny strzelec - porozmawiane, zrobione, nie zaliczone

Jeden z moich simów jest wolnym strzelcem i wytwarza. Niestety o ile udaje mi się porozmawiać z klientem, wytworzyłam z 10 dywanów, wysłałam je do klienta, to zlecenie się nie zaliczyło (3 punkt się nie odhaczył). Dlaczego? Jak zaliczyć zadanie?

• Znalazłam na forum anglojęzycznym, że jest błąd dotyczacy właśnie kariery wolnego strzelca i wytwarzacza. Chodzi o to, że jest problem z oddawaniem rzeczy klientowi przez komputer, a dywany można tylko przez komputer, bo nie można ich wrzucić do wyposażenia sima. W związku z tym dywanów nie da się skutecznie oddać. Sprawdziłam, ze świece i lampy z fabrykatora działają.

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@majkowiecka

Byl taki zgloszony bug gry i teorretycznie EA swego czasu naprawiła to aktualizacją
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/FIXED-Freelancer-Tasks-not-getting-checked/m-p/8179949#
    Jednak jest opcja ze znów powrócił.- bugi wracaja niestety. (Inny blad EA narawia aktualizacją i nagle jakis stary błąd powraca )
    Bug wyskakiwal wtedy kiedy sim po zaczeciu jakiegos zlecenia podrozowal na inną parcele - rozwiazaniem bylo : od momencie zaczecia jakiegos zlecenia siedź kołkiem w domu, dopóki nie wytworzysz - w twoim wypadku - 10 dywanów
    Oczywiscie nie wiem czy to jest ten sam bug i czy te stare obejście problemu z brakiem podrózy bedzie rozwiązaniem problemu, bo to bardzo stary błąd (nie wiadomo czy dalej powód jego jest ten sam - podroz sima podczas zlecenia ) i bardzo stare rozwiązanie .

Mozesz spróbować naprawic grę bo moze ta stara aktualizacja z ta poprawką bledu u ciebie nie zainstalowała sie poprwnie  ( jesli ge instalowalas z dyskow albo z Origin - ta naprawa nie dziala dla gry kupionej na Steamie) 

Otworz Origin/Moja Biblioteka gier - prwym muszy na okładkę gry - opcja Napraw

Musisz odczekac az Origin sprawdzi pliki wszystkich dodatków - w tym  Eko. Po zakonczemiu naprawiania podstawki Origin na chwile staje ale zaraz rusza ponownie i sprawdza pliki dodatków 

• majkowiecka's avatar
    majkowiecka
    New Rookie
    4 years ago

Znalazłam na forum anglojęzycznym, że jest błąd dotyczacy właśnie kariery wolnego strzelca i wytwarzacza. Chodzi o to, że jest problem z oddawaniem rzeczy klientowi przez komputer, a dywany można tylko przez komputer, bo nie można ich wrzucić do wyposażenia sima. W związku z tym dywanów nie da się skutecznie oddać. Sprawdziłam, ze świece i lampy z fabrykatora działają.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@majkowiecka

No to praktycznie osobiście znalazlas odpowiedź dotyczącą swojego problemu.
    Dobrze wiedzieć , bo ja nigdy nie próbowalam dostarczać dywanów wiec nie natknęlam sie na ten bug . Wygląda na to ze dopóki EA to jakąś aktualizacją nie naprawi nie warto podejmować sie tego zadania. Choć prawde powiedziawszy nie bardzo wierzę, ze to zostanie naprawione bo wymagałoby to utworzenia opcji umieszczania dywanow z Eco w wyposazeniu sima  lub opcji srzedawania tych dywanów z wyposazenia rodziny.
    albo skasowania tego zadania - co byloby chyba dla EA najprostszym rozwiązaniem, choć nie najbardziej oczekiwanym przez graczy.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,313 PostsLatest Activity: 3 minutes ago