Forum Discussion

12152687's avatar
12152687
Seasoned Newcomer
1 day ago

Wygenerowana dziwna nazwa save.

Cześć, mam dosyć nietypowy problem, szukałam odpowiedzi ale niestety nigdzie jej nie znalazłam. Chodzi o to że kiedy zaczynam nową grę to nazwa save nie wygląda w ten sposób Slot_00000001.save tylko Slot_fffffff.save, czytałam, że to może być wina modów ale nie posiadam żadnych, próbowałam na nowo zainstalować grę ale problem nadal został. Obawiam się że to może jest jakiś poważniejszy błąd ale nie mam pojęcia jak go naprawić.

2 Replies

• 12152687's avatar
    12152687
    Seasoned Newcomer
    7 hours ago

Dziękuję za odpowiedź :) Aktualnie jak wchodzę w dokumenty i następnie do save to nazwy już wyglądają normalnie ale to dlatego że odkryłam, że jesli zapiszę grę przez "Zapisz jako" a nie samo "Zapisz", to nazwy save są normalne, natomiast przez samo "Zapisz" nazwy save wyglądają tak jak w opisanej przez mnie sytuacji, nie wiem o co chodzi 😅 A jak mogę sprawdzić czy folder "The Sims 4" jest ustawiony jako „tylko do odczytu”? I nie korzystam z OneDrive więc to raczej nie od tego ten dziwny błąd. 🙂

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 hours ago

Hej 12152687​ 

Taka nazwa jak Slot_fffffff.save najczęściej oznacza, że gra ma problem z nadawaniem poprawnych numerów zapisom. To zwykle nie jest „groźny” błąd sam w sobie, ale może wskazywać na problem z folderem zapisów albo uprawnieniami do zapisu.

Najbardziej pasują tu dwie rzeczy – konflikt w folderze „saves” albo problem z dostępem do zapisu (np. system/chmura).

Spróbuj proszę:
    - wejdź w Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 > saves i sprawdź, czy nie ma tam bardzo dużej liczby plików albo dziwnych nazw – jeśli tak, spróbuj przenieść część z nich na pulpit i uruchomić grę ponownie
    - upewnij się, że folder „The Sims 4” nie jest ustawiony jako „tylko do odczytu”
    - jeśli korzystasz z OneDrive, sprawdź czy folder Dokumenty nie jest synchronizowany – to czasem powoduje takie dziwne nazwy save’ów

Jeśli gra normalnie zapisuje i wczytuje rozgrywkę mimo tej nazwy, to jest to raczej bug wizualny/licznikowy, a nie coś, co uszkodzi save.

Daj znać, czy zapis działa normalnie mimo tej nazwy.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,845 Posts