Forum Discussion

amelkapalac's avatar
5 years ago

Wyrzuca mnie z The Sims 4

Cześć, ostatnio gdy wchodzę na The Sims 4, po dosłownie minucie gra zacina się na chwilę i wyrzuca mnie. Próbowałam naprawić grę na Origin i nadal nic. Co mam zrobić?

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@amelkapalac

Przyczyn moze byc kilka róznych.
    - Masz niekompatybilne z grą po aktualizacji CC i mody albo masz zepsuty zapis, Albo masz jedno i drugie plus zepsuty folder gry.
    1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Znajdziesz go w Dokumentach > Electronic Arts > The Sims4
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    2. Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
    3. Sprobuj wlaczyć teraz gre aby utworzyl sie nowy foldet gry w Dokumentach.
    Zacznij nowa gre byle jakim simem i graj nim przez dluzszy czas
    4 Jesli cie nie wyrzuci z gry, wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    6. Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
    7.Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli mialaś jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.

Jesli to nie pomoże:nastepne przyczyby moga byc jak nizej;
    - Masz nieaktualne sterowniki karty graficznej
    Poszukaj najnowszych
    - Komputer jest brudny wewnatz i chlodzenie nie dziala jak trzeba - karta graficzna sie grzeje i komputer wyłacza grę aby ją chronić Albo karta graficzna lub system chlodzenia jest uszkodzony fizycznie
    Oddaj laptop do sersisu aby ci go wyczyscili i sprawdzili czy nie ma tych uszkodzen.
    - Karta graficzna jest zbyt słaba aby uciagnąć nowy zainstalowany dodatek
    Podaj jakie masz zainstalowane dodatki , zrob DxDiag swojego komputera i załacz go tutaj
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956

Nie jestem pracownikiem EA
    -

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,195 PostsLatest Activity: 4 hours ago