6 years ago
z PC na MAC
Witajcie, mam problem ze znalezieniem kodu dostępu do gry The Sims 4. Nie posiadam pudełka do gry ani maila z kodem. Również próbowałam, korzystając z podpowiedzi Origin, znaleźć kod w historii zam...
Dziękuję!
The sims 4 działają juz na MAC, ale jest jeden problem - mam zupełnie nową grę (nie ma w niej moich dawnych simów, karier, domów). Istnieje moja biblioteka i moje konto CONMEBO, ale jakby gra była zupełnie od nowa :/ W mojej bibliotece gier istnieją jakby dwie gry The sims 4 - jedna z nich jest jakby zamglona, w nią wejść nie mogę, ponieważ wyskakuje komunikat ,,zakup grę na MAC'', natomiast ta druga jest normalna i w nią da się wejść (tyle, że nie ma tam moich danych z gry na PC, gra jest jakby zupełnie nowa).
Nie kupiłam oczywiście The sims 4 ponownie 🙂
Z góry dziękuję za odpowiedź!!
@CONMEBO
Aby odzyskac swoje stare sejfy i biblioteke musisz wejsc na stary PC i isc do Documentów a potem do folderu The sims4
Scieżka do Dokumentów Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera/ twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
W tym folderze The Sims4 muszisz znaleźć folder Saves i Tray.
Nastepnie nalezy te dwa foldery jakoś przeniesc na Maca.
Mozna w tym celu uzyc pendriva 64 GB w formacie plików FAT32
Trzeba zmienic format pendriva do FAT32 zanim zaczniesz na niego przegrywac te foldery
Jak to zrobić:
https://www.asus.com/pl/support/FAQ/1012303/
Mozna wyslac te foldery w chmurę co jest najprotsze
Po pobraniu ich z nosnika, chmury na Mac potem juz jest prosto. W Macu jest taka sama sciezka do folderu The Sims 4 jak na Windowsie.
Dokumenty > Electronic Arts > The Sims4
Z folderu The Sims 4 usuwasz nowy folder Saves i Tray a na ich miejsce wklejasz foldery Saves i Tray przeniesione z PC