Gunia22
4 years agoSeasoned Rookie
zamarznięcie sima...
Cześć, chciałam zapytać czy jeszcze komuś zamarza sim ubrany w strój zimowy, czy to tylko jakiś bład u mnie się pojawił po ostatnich aktualizacjach.
Pozdrawiam
- @Gunia22
To jest bug zwiazany albo z niektualnymi modyfikacja czy CC albo bug interakcji w folderze gry,
1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
Sciezka do tego folderu w Win10
Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2. Nastepnie napraw gre na Origin
Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
3. Wlacz teraz grę, aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
4. Zacznij nowa gre byle jakim simem (ustaw zime) i sprawdź czy dalej masz ten bład.
5. Jesli bład znikl wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
6. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
7. Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. ByC moze blad ten wywolal jakis nieaktualny mod czy CC . Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
8.Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli mialas jakies obiekty CC w domach i na simach (skórki ciuchy itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.
Jeśli uzywasz modów i CC przeczytaj proszę ten poradnik
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message