7 years ago
Zapisy zniknęły
Niedawno w przypływie emocji napisałam post o tym jak mi nie działa kariera detektywa. Origin chyba wyczuł moją frustrację i nie wymyślił lepszego rozwiązania niż usunąć wszystkie moje zapisane gry. ...
Cześć, odnośnie długiego ładowania gry i tp udało mi się to naprawić. Chyba problemem była pamięć RAM, po prostu brakowało jej. Dziękuję ci bardzo za pomoc. Co do OneDriva to nigdy nie używałam go do zapisywania gier i tp, ale za to często korzystam z niego przy pracy w wordzie i innych tego typu programach. Nigdy nie miałam z nim problemu. Czy wyłączenie opcji "przechowywanie w chmurze" w originie zapobiegnie niechcianym przenoszeniom zapisów? Czy OneDrive wyłącza się gdzie indziej?
Moja karta graficzna to Intel(r) hd graphics 620. Widziałam, że tego dnia w którym pisałam posta wyszedł jakiś nowy sterownik. Możliwe, że komputer go zainstalował, ale nie powiedział mi o tym żebym go zresetowała czy coś w tym stylu. A nie robię tego zbyt często, bo to w końcu laptop, najczęściej po prostu przechodzi w stan uśpienia.
Co do głównego wątku to myślę, że sejwów już nie odzyskam, ale tragedii nie ma. Zapisuję teraz kopie sejwów w innym folderze i korzystam z opcji "zapisz jako" w grze. Myślę, że jestem bezpieczna. Dziękuję wam za pomoc, zazwyczaj próbuję szukać rozwiązań które już są w internecie i pisanie tutaj to naprawdę ostateczność, więc doceniam wasz czas. Mam nadzieję, że nie będzie więcej takiej potrzeby 😃
Witaj @intywidfal
Cieszę się, że choć trochę mogłam pomóc. 🙂
Szkoda, że nie przysłałaś raportu DXDIAG twojego komputera. Ten raport mógłby EA pomóc rozwiązać twój problem, a przy okazji być może tez innym graczom.
Opcja wyłączenia na Origin nic ci nie da, bowiem Origin nie przechowuje w chmurze zapisów z gry The Sims 4.
Natomiast zainstalowanie konta OneDrive oznacza, że zostaje ono automatycznie połączone z twoim komputerem. Tak sformatowane konto (OneDrive) automatycznie przechwytuje wszystkie pliki, jakie zostaną zapisane w twoim komputerze, a więc przypuszczalnie także zapisy gry. Niestety o ile pamiętam dobrze (miałam kiedyś OneDrive na swoim komputerze) - choć mogę się mylić - nie ma możliwości wyłączyć tej aplikacji. Jeżeli uda ci się ją wyłączyć to nie będziesz mogła pracować na niej w żadnym innym programie.
Mam jednak nadzieję, że nie będziesz już miała z grą żadnych problemów.
Pozdrawiam. 🙂
Nie jestem pracownikiem EA, pomagam jako gracz.
Na pewno nie jest za późno na raport. 🙂
Właśnie stwierdziłam, że na wszelki wypadek wyślę. Tu jest link do raportu w formie pdfa
Właśnie pomyślałam, że na wszelki wypadek wstawię. Tu jest link do raportu w formacie pdf.
Dobra, po kilku nieudanych próbach wstawienia linku do tego raportu, zauważyłam w końcu gdzie przypina się załącznik hahahaha