3 years ago
Zduplikowany świat
Hej, niedawno zainstalowałam dodatek "Wiejska sielanka" i zamiast jednego Henford-on-Bagley, mam dwa. Światy są niezależne od siebie, tzn. kiedy w jednym coś edytuję, w drugim się to nie zmienia. Mam...
Zauważyłam po dokładnie takiej samej sytuacji, że problem powoduje save zapis moich gier ☹️
@aska066
Problem prawdodonbne powstal kiedy poaktualizacji gry właczyłaś wyłsczone aktualizacją mody i weszłas d o zapisu nie pamietając o tym ze kazda aktualizacja, to duza szansa na to, że część modow bedzie zepsuta i juz nie pasująca do gry., Po wlazeniu gry natychmiast te mody ktore juz nie były z grą "kompatybilne" zdemolowaly " ci pliki zapisiu. Powstanie zdublowanych światów to efekt tej demolki. Jesli bład znika po usunieciu modów z gry to moze oznaczac tylko jedno - masz w foldeze gry jakis niekompatybilny z nowa wersją gry mod i on jest winowajcą. Jedynym rozwiazaniem jest odwiedzenie stron z ktorych te zmodyfikowane objekty czy mody ze skryptami pobrałaś i sprawdzenie czy ich twórcy dali tam ich nowe wersje,
Napewno wszystkie mody ze skryptami są do wymiany - ani jeden nie przeszedł zdrowo tej aktualizacji, napewno do wymiany sa wszystkie łozka CC ale nie ma spisu co pozostalo nieuszkodzone i bedzie działać - trzeba samemu to odkryć.według recepty od @danuta720
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message