Forum Discussion

ninka3malinka's avatar
5 years ago
Solved

Zmiana języka w The Sims 4 na angielski

Hej,

od dawna bardzo zależy mi na zmianie języka w Sims 4 na angielski. Obecnie gram po polsku a inne języki do wyboru to jedynie rosyjski i czeski. Wcześniej dużo czytałam o regionalizacji i wiem na czym polega problem. Czy jest więc jakikolwiek sposób aby grać po angielsku mimo tego że zakupiłam swoją grę w Polsce? Czy na przykład po aktualizacji do cyfrowej edycji specjalnej mam więcej języków do wyboru, czy jedynym sposobem na granie po angielsku jest zakupienie po prostu angielskiej wersji gry?

• @ninka3malinka

Niestety na dzis jedyna opcja to zakupienie pudelkowej, angielskiej wersji gry. Po wpisaniu kodu z pudelka na Origin bedziesz miala The Sims 4 w dwoch wersjach w bibliotece. Wtedy zależnie od tego jaką podstawkę pobierzesz z Origin i zainstalujesz - polska czy angielską reszta dodatkow dostosuje sie do jezyka podstawki. Oczywiscie wiąże się
    to za każdym razem z reinstalacją calej gry,

Nie jestem pracownikiem EA

9 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @ninka3malinka

Niestety na dzis jedyna opcja to zakupienie pudelkowej, angielskiej wersji gry. Po wpisaniu kodu z pudelka na Origin bedziesz miala The Sims 4 w dwoch wersjach w bibliotece. Wtedy zależnie od tego jaką podstawkę pobierzesz z Origin i zainstalujesz - polska czy angielską reszta dodatkow dostosuje sie do jezyka podstawki. Oczywiscie wiąże się
    to za każdym razem z reinstalacją calej gry,

Nie jestem pracownikiem EA
  • Okej, dziękuję za odpowiedź 🙂 Gdzie więc można kupić taką angielską wersję pudełkową? 

• @EA_Kuba Czy zadziałałoby kupienie Cyfrowej Edycji Specjalnej na Origin? W opisie ma angielski jako jeden z obsługiwanych języków
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

@heidrh 

Masz na myśli Aktualizację do Cyfrowej Edycji Specjalnej

Aktualizacja ta nie zawiera podstawowej wersji gry, dlatego w opisie wymienione są wszystkie języki. Aktualizacja i dodatki, które ona ze sobą niesie "przejmują" język podstawowej wersji gry. 

Informacje na temat tego gdzie można kupić grę poza Origin znajdziecie tutaj

• @EA_Kuba Jak jestem na stronie podstawowej wersji gry, obok "Zobacz w bibliotece" jest menu z opcją "Kup inną edycję", które po kliknięciu pokazuje mi takie porównanie, więc nie wiem czy to się liczy jako upgrade czy jako nowa podstawka:

Obecnie nie mieszkam w Polsce i mój lokalny sklep Origin ma angielski w liście języków, więc zastanawiam się czy to by zadziałało

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@heidrh

Rozumiem ze twoj Origin jest w wersji polskiej - nie wiem czy kupowanie na tym Origin z opcji Moja Biblioteka Gier bedac w UK zaowocuje otrzymaniem polskiej wersji czy anglojezycznej, Moze @EA_Kuba  moze nas obojga oświecić  w tym temacie 
    Jesli kupisz to w UK w lokalnym sklepie Origin to na 100% nie zadziała., bo znow dostaniesz podstawke w jezyku angielskim,

Jesli chodzi o Edycje tradycyjną:
    Edycja tradycyjna to jest tylko inna wesja tej samej podstawki w tym samym jezyku ale przeznaczona dla slabszych komputerow, Kupujac ja kupujacy ma dostep do obu wersji gdyby wymienil komputer na lepszy z lepsza kartą, Jesli masz dobry komputer, to nie zawracaj sobie nią glowy,

Aby miec 100% pewnosci  ze dostajesz wersje polsko jezyczna musisz kupic the Sims4 wersja pudelkowa w polskim sklepie zwyklym (moze ktos z rodziny moze ci to kupić i dosłać? Moze ci dosłać sam kod mailem) ) czy w polskim sklepie wysyłkowym -  tylko nigdy nie kupuj z Allegro - .i wprowadzic kod tej polskiej wersji na twój Origin, no chyba ze kupując gre z Twojej Biblioteki gier polskiej wersji Origin dostaniesz polska wersje gry nawet bedąc w UK, Nie wiem jednak nawet  czy jest mozliwy taki zakup i czy nie bedziesz miala mozliowśc to sfinalizować z zagranicy,  Raczej watpię w to. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @heidrh 

Zgodnie z tym o czym wspomniałem wcześniej, jeżeli do Twojego konta przypisana jest gra w określonej "paczce" języków (załóżmy, że jest to język polski), to każdy zakupiony przez Ciebie dodatek, rozszerzenie, lub pakiet będzie w języku polskim. W przypadku rozszerzeń do gier, kraj w którym aktualnie się znajdujesz nie wpływa na języki, ponieważ dodatki "przejmują" język podstawowej wersji gry. Z tej przyczyny w opisach dodatków znajdziesz wszystkie możliwe języki 🙂. Jeśli sprawdzisz opis Cyfrowej Edycji specjalnej, dowiesz się, że jest to zbiór dodatków do podstawowej wersji gry. 🙂

• @kreatora Wybacz, chyba to nieprecyzyjnie opisałam. Mam podstawową edycję PL a chcę mieć po angielsku.

@EA_Kuba Dzięki za wyjaśnienie, bo to wszystko jest trochę mylące... Cyfrowa Edycja Specjalna z tego widoku co wrzuciłam kosztuje normalnie 50 EUR, i nie ma swojej podstrony (jak dodam ją do listy życzeń i próbuję stamtąd wejść, kieruje mnie do strony wersji podstawowej). Upgrade kosztuje 15 EUR i ma swoją podstronę, więc myślałam że to są osobne produkty i że ten pierwszy zawiera też podstawę. 

W każdym razie dziękuję Wam obojgu za pomoc, wygląda na to że będę musiała poszukać wersji pudełkowej.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,631 Posts