Forum Discussion

weronpia's avatar
weronpia
Rising Newcomer
3 months ago
Solved

Znikające obiekty/meble w trybie budowania.

Od wczoraj (18.09.2025) po wejściu w tryb budowania w jednej z moich rodzin gdy chce umieścić mebel to on znika. Jak klikam, żeby kupić obiekt i go postawić gdzieś na parceli to po około 2 sekundach on znika. Chyba, że uda się szybko kupić ten obiekt to wtedy już można nie znika. Próbowałam grę naprawiać kilka razy, ale nic to nie dało.

Mam Windowsa 11. Nie mam żadnych modów ściągniętych. Wszystko do tej pory dobrze działało. Mam nadzieję, że dobrze to opisałam i że ktoś z was też ma podobny problem. 

• atu27​ 

Nie mam tego problemu (a też mam Win 10) i nikt dotąd nie opisał takiej sytuacji, więc może twój zapis gry uległ uszkodzeniu.

W takiej sytuacji zastosuj następujące kroki:

1. Wyjmij z gry folder The Sims 4 >znajduje się w katalogu Dokumenty>Electronic Arts.
    2. 2. Włącz grę > w katalogu Dokumenty EA, utworzy się nowy folder The Sims 4 > będzie to całkiem nowa gra , wiec rozpoczniesz ją w CAS>tam wybierz jakiegoś Sima i umieść go na jakiejś działce, a następnie sprawdź grę.

3 Replies

• atu27's avatar
    atu27
    Seasoned Adventurer
    3 months ago

Po ostatniej aktualizacji ustawianie mebli w domu zwariowało.Gdy przestawiam jakikolwiek przedmiot,mebel,drzwi itp zamiast się przesunąć dublują się.Wszelkie meble i urządzenia stojące na podłodze krótko po postawieniu znikają,zostają tylko te na ścianie. Znikają też wszystkie przedmioty do których użyłam moveobjects on i pomniejszania lub powiększania.Gdy staram się ustawić lampę sufitową ta znika pod podłogą.Ale najbardziej problematyczne jest znikanie mebli,urządziłam całe piętro i wszystko zniknęło. Mam windowsa 10,nie mam,ani nie używam modów i cc.Przed tą aktualizacją nic takiego się nie zdarzało.Czyszczę cache regularnie,zrobiłam napraw grę i nic.Mam nadzieję że z następną aktualizacją to odwrócą.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 months ago

atu27​ 

Nie mam tego problemu (a też mam Win 10) i nikt dotąd nie opisał takiej sytuacji, więc może twój zapis gry uległ uszkodzeniu.

W takiej sytuacji zastosuj następujące kroki:

1. Wyjmij z gry folder The Sims 4 >znajduje się w katalogu Dokumenty>Electronic Arts.
    2. 2. Włącz grę > w katalogu Dokumenty EA, utworzy się nowy folder The Sims 4 > będzie to całkiem nowa gra , wiec rozpoczniesz ją w CAS>tam wybierz jakiegoś Sima i umieść go na jakiejś działce, a następnie sprawdź grę.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 3 hours ago
7,531 Posts