Forum Discussion
9 Replies
- EA_Coral7 years ago
EA Staff (Retired)
Witaj @hubi00
W przypadku błędu: 327682:0, na początek usuń ręcznie aplikację Origin. - LINK. Po usunięciu programu, pobierz plik instalacyjny Origin z tej strony internetowej - https://www.origin.com/download. Następnie otwórz pobrany folder, naciśnij Prawym Przyciskiem Myszy (PPM) na plik "OriginThinSetup.exe" i wybierz "Uruchom jako administrator".
Jeśli to nie zadziała, a instalacja się nie powiedzie, wykonaj bardziej rozbudowane poniższe kroki w wymienionej kolejności.
- Ręcznie odinstaluj aplikację Origin.
- Uruchom program CCleaner.
- Zrestartuj swój router/modem, a następnie wykonaj czysty rozruch systemu.
- Upewnij się, że Kontrola Konta Użytkownika jest włączona.
- Pobierz najnowszą wersję aplikacji Origin, oraz uruchom plik instalacyjny jako administrator.
- Dodaj Origin do wyjątków w zaporze oraz antywirusie, a następnie upewnij się, że wszystkie wymagane porty są otwarte.
- Na koniec uruchom zainstalowany program Origin jako administrator.
Powodzenia.
Mam problem z błędem 327684:1
przejrzałem pół internetu i jedynie co znalazłem to reinstall windowas co nie wchodzi w grę ze względu na ważne pliki.
reinstall i użycie programu ccleaner nic nie zmienił.
- EA_Coral7 years ago
EA Staff (Retired)
Witaj @hubi00
Podobny błąd mieliśmy już zgłaszany na forum, dlatego zerknij proszę do tego wątku i tego. Gra The Sims do prawidłowego działania, wymagają bibliotek vc ++ (2010 oraz 2013), dlatego udaj się do katalogu gry i spróbuj zainstalować ręcznie poniższe instalatory:
2010
2013
Ogólny artykuł o problemach z pakietami vc ++.
Próba instalacji kończy się błędem
W internecie jedynie co znalazłem to reinstall windowsa co nie wchodzi w gre.
W The Sims 3 sa biblioteki z 2005 roku.
Reinstall gry nie pomaga.
- EA_Coral7 years ago
EA Staff (Retired)
Witaj @hubi00
Błąd, który otrzymujesz jest związany z bibliotekami vc ++ z wersją Microsoft Visual C++. Polecam zajrzeć do tego artykułu pomocy, gdzie jest to szczegółowiej wytłumaczone.
Na początek jednak zawitaj do katalogu aplikacji Origin i stamtąd zainstaluj/napraw zaznaczone poniżej biblioteki:
PS. Aplikacja Origin powinna się znajdować w katalogu C:\Pliki Programów (x86)\Origin.
Jeśli nadal otrzymujesz błąd odnośnie bibliotek vc++, sprawdź proszę czy Twój system jest zaktualizowany do najnowszej wersji przez opcję Windows Update(Panel sterowania).
Dla Windows 7, wymagana jest aktualizacja w postaci Service Pack 1, którą można pobrać TUTAJ. Dla Windows 8.1 KB2919442 oraz KB2919355.
Poniżej zamieszczam dwa filmiki, gdzie powyższe kroki są przedstawione:
Niestety nie zadziałało.Wszystkie biblioteki z origina sa zainstalowane tylko mam problem z bibliotekami z 2005 roku na którym działa gra The Sims 3. Nie mam problemu z
api-ms-win-runtime-l1-1-0.dll
lecz z błędem: 327684:1. Forum Ea całe przejrzane a problemu nie rozwiązałem. Borykam się z nim 4 miesiące i nie widzę żeby udało się go naprawić na najbliższe miesiące.Może jest jakiś sposób.
Pozdrawiam.
- EA_Coral7 years ago
EA Staff (Retired)
Witaj @hubi00
Na początek warto sobie uświadomić jaka jest przyczyna zaistniałego błędu, aby lepiej zrozumieć sens zamieszczanych tu kroków technicznych.
Co powoduje błąd 327684: 1
Pierwszą przyczyną w/w błędu może być to, że niektóre pliki są niedostępne dla klienta Origin. Można uzyskać je tylko poprzez przyznanie uprawnień administratora Origin. Łatwo to zrobić i naprawdę może pomóc w rozwiązaniu problemu. Uruchamianie czegokolwiek z uprawnieniami administratora może pomóc w przypadku wielu błędów. Po prostu uruchom klienta Origin jako administrator.Błąd 327684: 1 jest często związany z wadliwą lub brakującą instalacją redystrybucyjną Visual C ++, która zwykle jest dostarczana wraz z grą i którą można zainstalować ręcznie.
Microsoft Visual C++ to zestaw bibliotek umożliwiający uruchamianie w systemie Windows wielu aplikacji stworzonych przy pomocy narzędzi programistycznych Microsoftu. Biblioteki te są potrzebne, aby aplikacja napisana z wykorzystaniem Visual C++ mogła zostać uruchomiona w systemie użytkownika, w którym nie są obecne narzędzia programistyczne Microsoftu. Brak opisywanej biblioteki najczęściej objawia się komunikatem błędu oznajmiającym, że aplikacja nie może odnaleźć odpowiednich plików bibliotek DLL.
Jak możesz sprawdzić w poniższych wątkach wcześniej zaproponowane kroki okazały się pomocne. Jeżeli u Ciebie nic nie pomaga,może warto przyjrzeć się uważniej systemowi Windows.
Pozdrawiam.
Przeczytałem wszystko co było w linku i znowu nic nie pomogło.
Napiszę kiedy to się stało:
-miałem The sims 3 na dysku b i dziłał bez problemu.
-przerzuciłem cały plik The sims 3 na dysk a zmieniłem bibliotekę na originie i gra przstała działać przez directx????
-System win10 najnowsze aktualizacje tak samo z kartą graficzną gdzie bez problemu działają gry na dx12 a z dx9 ma problem w The Sims 3.
-Re install Origina nie pomógł tak samo The Sims 3.
-Próba instalowania dx9 kończy się błędem że jest już zainstalowany ale Origin dalej ma problem z nim :/
Pomoże ktoś???
About The Sims Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 12 hours ago