Forum Discussion

hubi00's avatar
7 years ago

Błąd Do uruchonienia tej gry niezbędny jest Origin.

Proszę o pomoc

podczas próby uruchomienia gry występuje mi ten błąd  wersja gry 0.0.0.0

próba uruchomienia gry przez Origin kończy się błędem z directx.(zdjęcie)

Nie wiem jak się z tym uporać.

9 Replies

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

Witaj @hubi00

W przypadku błędu: 327682:0, na początek usuń ręcznie aplikację Origin. - LINK. Po usunięciu programu, pobierz plik instalacyjny Origin z tej strony internetowej - https://www.origin.com/download. Następnie otwórz pobrany folder, naciśnij Prawym Przyciskiem Myszy (PPM) na plik "OriginThinSetup.exe" i wybierz "Uruchom jako administrator".

Jeśli to nie zadziała, a instalacja się nie powiedzie, wykonaj bardziej rozbudowane poniższe kroki w wymienionej kolejności.

1. Ręcznie odinstaluj aplikację Origin.
    2. Uruchom program CCleaner.
    3. Zrestartuj swój router/modem, a następnie wykonaj czysty rozruch systemu.
    4. Upewnij się, że Kontrola Konta Użytkownika jest włączona.
    5. Pobierz najnowszą wersję aplikacji Origin, oraz uruchom plik instalacyjny jako administrator.
    6. Dodaj Origin do wyjątków w zaporze oraz antywirusie, a następnie upewnij się, że wszystkie wymagane porty są otwarte.
    7. Na koniec uruchom zainstalowany program Origin jako administrator.

Powodzenia.

• hubi00's avatar
    hubi00
    7 years ago

Mam problem z błędem 327684:1

przejrzałem pół internetu i jedynie co znalazłem to reinstall windowas co nie wchodzi w grę ze względu na ważne pliki.

reinstall i użycie programu ccleaner nic nie zmienił.

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    7 years ago

Witaj @hubi00

Podobny błąd mieliśmy już zgłaszany na forum, dlatego zerknij proszę do tego wątku i tego. Gra The Sims do prawidłowego działania, wymagają bibliotek vc ++ (2010 oraz 2013), dlatego udaj się do katalogu gry i spróbuj zainstalować ręcznie poniższe instalatory:

2010

2013

Ogólny artykuł o problemach z pakietami vc ++.

• hubi00's avatar
    hubi00
    7 years ago

Próba instalacji kończy się błędem

W internecie jedynie co znalazłem to reinstall windowsa co nie wchodzi w gre.

W The Sims 3 sa biblioteki z 2005 roku.

Reinstall gry nie pomaga.

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    7 years ago

Witaj @hubi00

Błąd, który otrzymujesz jest związany z bibliotekami vc ++  z wersją Microsoft Visual C++. Polecam zajrzeć do tego artykułu pomocy, gdzie jest to szczegółowiej wytłumaczone. 

Na początek jednak zawitaj do katalogu aplikacji Origin i stamtąd zainstaluj/napraw zaznaczone poniżej biblioteki:

PS. Aplikacja Origin powinna się znajdować w katalogu C:\Pliki Programów (x86)\Origin.

Jeśli nadal otrzymujesz błąd odnośnie bibliotek vc++, sprawdź proszę czy Twój system jest zaktualizowany do najnowszej wersji przez opcję Windows Update(Panel sterowania).

Dla  Windows 7, wymagana jest aktualizacja w postaci Service Pack 1, którą można pobrać TUTAJ. Dla Windows 8.1  KB2919442 oraz KB2919355.

Poniżej zamieszczam dwa filmiki, gdzie powyższe kroki są przedstawione:

Jeżeli błąd wciąż będzie występował zajrzyj do TEGO wątku. 

Pozdrawiam. 
  • hubi00's avatar
    hubi00
    7 years ago

Niestety nie zadziałało.Wszystkie biblioteki z origina sa zainstalowane tylko mam problem z bibliotekami z 2005 roku na którym działa gra The Sims 3. Nie mam problemu z

api-ms-win-runtime-l1-1-0.dll

lecz z błędem: 327684:1. Forum Ea całe przejrzane a problemu nie rozwiązałem. Borykam się z nim 4 miesiące i nie widzę żeby udało się go naprawić na najbliższe miesiące.Może jest jakiś sposób.

Pozdrawiam.

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    7 years ago

Witaj @hubi00 

Na początek warto sobie uświadomić jaka jest przyczyna zaistniałego błędu, aby lepiej zrozumieć sens zamieszczanych tu kroków technicznych. 

Co powoduje błąd 327684: 1

Pierwszą przyczyną w/w błędu może być to, że niektóre pliki są niedostępne dla klienta Origin. Można uzyskać je tylko poprzez przyznanie uprawnień administratora Origin. Łatwo to zrobić i naprawdę może pomóc w rozwiązaniu problemu. Uruchamianie czegokolwiek z uprawnieniami administratora może pomóc w przypadku wielu błędów. Po prostu uruchom klienta Origin jako administrator.

Błąd 327684: 1 jest często związany z wadliwą lub brakującą instalacją redystrybucyjną Visual C ++, która zwykle jest dostarczana wraz z grą i którą można zainstalować ręcznie. 

Microsoft Visual C++ to zestaw bibliotek umożliwiający uruchamianie w systemie Windows wielu aplikacji stworzonych przy pomocy narzędzi programistycznych Microsoftu. Biblioteki te są potrzebne, aby aplikacja napisana z wykorzystaniem Visual C++  mogła zostać uruchomiona w systemie użytkownika, w którym nie są obecne narzędzia programistyczne Microsoftu. Brak opisywanej biblioteki najczęściej objawia się komunikatem błędu oznajmiającym, że aplikacja nie może odnaleźć odpowiednich plików bibliotek DLL.

Jak możesz sprawdzić w poniższych wątkach wcześniej zaproponowane kroki okazały się pomocne. Jeżeli u Ciebie nic nie pomaga,może warto przyjrzeć się uważniej systemowi Windows.

Spoiler

Pozdrawiam. 

• hubi00's avatar
    hubi00
    7 years ago

Przeczytałem wszystko co było w linku i znowu nic nie pomogło.

Napiszę kiedy to się stało:

-miałem The sims 3 na dysku b i dziłał bez problemu.

-przerzuciłem cały plik The sims 3 na dysk a zmieniłem bibliotekę na originie i gra przstała działać przez directx????

-System win10 najnowsze aktualizacje tak samo z kartą graficzną gdzie bez problemu działają gry na dx12 a z dx9 ma problem w The Sims 3.

-Re install Origina nie pomógł tak samo The Sims 3.

-Próba instalowania dx9 kończy się błędem że jest już zainstalowany ale Origin dalej ma problem z nim :/

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,341 PostsLatest Activity: 6 hours ago