Forum Discussion

kapiq6100's avatar
3 years ago

kod nie działa

Witam

W ostatnim czasie zakupiłem dostępny w sklepie zestaw dwóch światów ze store do the Sims 3.

Podczas gdy kod do Hidden Springs działał bez zarzutów, ten do Monte Vista nie działał zupełnie.

Gdy próbuje wpisać go na stronie the sims 3 w odpowiednim oknie otrzymuje powiadomienie "Wpisany kod został już użyty. Sprawdź wpisany kod i spróbuj ponownie."

Wpisuje wszystko poprawnie. Próbowałem wpisać go ręcznie oraz kopiowałem. Nigdy wcześniej nie kupowałem lub pobierałem wspomnianego świata ze store.

Czy jest sposób na naprawienie tego problemu? 

8 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @kapiq6100

Wygląda na to, że przy pierwszym twoim wpisaniu kodu dodatku Monte Vista gra została dodana do twojego konta ale nie pojawiła sie w bibliotece EA z powodu błędu graficznego.
    Co możesz z tym zrobić:
    1.Wyczyść cache EA
    Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc . dalej Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache
    Sprawdź czy miasto nie pojawilo sie w Bibliotece
    2. Zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)
    3. Wyloguj sie ze swojego konta i zaloguj ponownie uzywając ID (nicku) zamiast adresu mailowego
    4. Jeśli to co wyzej nie pomoże
    Skontaktuj się z polskim doradcą EA - najlepiej na czacie - i poproś aby sprawdzono twoje konto
    https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-EA/m-p/5877452
  • @kreatora Dziękuje, jednak niestety żadne z powyższych nie pomogło w rozwiązaniu mojego problemu.
    Kod wpisuje na stronie thesims3.com i to tam pojawia się obecny komunikat.
    Potwierdzenie oraz kod zakupu otrzymałem na maila, a w sklepie ea w aplikacji, owy dodatek zakupić mogę ponownie.
    Myślę, że został mi wyłącznie kontakt z doradcą.
  • zuz9's avatar
    zuz9
    3 years ago

Czy coś się wyjaśniło w tej sprawie?

Mam to samo z tym zestawem !! ☹️

• Mam dokładnie ten sam problem, czy kontaktowanie się mailowo z EA pomogło w rozwiązaniu problemu?

• zuz9's avatar
    zuz9
    3 years ago

Mi nic nie pomogli...

Wysyłają rozwiązania, które nic nie dają...

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    3 years ago

@kapiq6100Gdybyś zakupił te światy za pośrednictwem EA App - to zapewne nie byłoby problemu - bo z jakiegoś powodu problemy występują jedynie ze światami zakupionymi właśnie w store, i też zdarzają się  losowo... Najczęściej nie pojawia się właśnie Monte Vista.
    Być może dlatego, ze Monte Vista jest dużym światem (300MB) i ma większe wymagania niż inne światy. Większy od niej świat to jedynie Roaring Heights.

Sprawdź przede wszystkim w opisie produktu, jakie wymagania powinien spełniać twój sprzęt - czy masz wystarczająco dużo miejsca na dysku, i czy masz wystarczająco pamięci RAM. Następnie wyczyść w EA App pamięć podręczną. W tym celu należy kliknąć w trzy kreski na samej górze lewego rogu ekranu aplikacji, i wybrać tam - pomoc, a potem odzyskiwanie aplikacji - a dalej - czyszczenie pamięci podręcznej. Wyjdź z apki - wyloguj się i zaloguj ponownie i wtedy wpisz kod załączony do Monte Vista w odpowiednie okienko w bibliotece gier. Na czas instalacji świata (przed uruchomieniem ponownym EA App) wyłącz swojego antywirusa. Włączysz go po zakończeniu instalacji i uruchomieniu gry w celu sprawdzenia, czy wszystko jest ok.

Napisz, czy to coś pomogło, kliknij także w okienko xp pod moją odpowiedzią, jeśli uznasz, że podpowiedź była przydatna.🙂

• zuz9's avatar
    zuz9
    3 years ago

@Aschantka Ja kupiłam w aplikacji EA- a mam ten sam problem, więc to chyba nie ma większego znaczenia…

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,402 PostsLatest Activity: 6 hours ago