Forum Discussion

08012018's avatar
3 years ago

Nie mogę uruchomić The Sims 3

Dzień Dobry,Moim problemem jest to że nie mogę uruchomić The sims 3 ostatnio kupiłam na EA APP I w żaden możliwy sposób nie mogę tej gry uruchomić (mam Windows 11) potrzebuje pomocy w tej kwestii bo próbowałam każdego możliwego sposobu ☹️(

13 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Dzięki za wszystkie szczegóły. Tym trybem zgodności się nie przejmuj - nie jest on aktywny. 

Podczas uruchamiania gry upewnij się, że wykorzystywana jest dedykowana karta graficzna Twojego laptopa, a nie ta zintegrowana z płyta główną. link 

Spoiler

Poniższe kroki umożliwiają wybranie karty graficznej firmy Nvidia jako domyślnej. 

1. Otwórz „Panel sterowania Nvidia”. 

2. Kliknij opcję „Ustawienia 3D” > „Zarządzaj ustawieniami 3D”. 

3. Kliknij kartę „Ustawienia programu”. 

4. Na karcie „Ustawienia globalne” odszukaj i wybierz opcję „Preferowany procesor graficzny”. Z listy wybierz opcję „Procesor Nvidia o wysokiej wydajności”. 

5. Kliknij przycisk Zastosuj. 
    • Programy można również dodawać osobno, korzystając z menu rozwijanego. 
      W części Preferowany procesor graficzny wybierz „Procesor Nvidia o wysokiej wydajności”. 
      Kliknij przycisk Zastosuj. 

• W sekcji Ustawienia kliknij opcję „Ustaw konfigurację PhysX”. 
      Z menu rozwijanego wybierz opcję „Karta graficzna Nvidia” dla procesora. 
      Kliknij przycisk Zastosuj. 

Dodatkowo sprawdź działanie gry na zupełnie nowym koncie administratora.

• dysiak93's avatar
    dysiak93
    3 years ago

@EA_Kalina niestety sprawdziłam cały komputer i wychodzi na to, że nie mam karty graficznej Nvidia ponieważ wyskakuje informacja " Karta graficzna Nvidia nie została wykryta w systemie". Bez tego chyba nie obejdziemy naprawy gry.. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

@dysiak93 podeślij pełny raport DxDiag> czyli wybierz opcję "Zapisz wszystkie informacje".

Czy udało Ci się sprawdzić działanie gry na nowym koncie administratora?

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,342 PostsLatest Activity: 2 hours ago