Forum Discussion

tajneimi's avatar
2 months ago
Solved

nie mogę załadować gry The sims 3

Witam, nie mogę załadować sims 3 ponieważ gra się ładuje do strony głównej lecz gdy chce załadować save'a lub zrobić nową grę pokazuje się komunikat w załączniku.

Jak napisałem do supportu to kazał mi Ayush D. napisać tutaj ten problem i poczekać aż zespół EA mi pomoże.

Działanie tego supportu to jest skandal i nie powinno tak być że ja instalując grę ponownie nie mogę jej uruchomić jej w sposób prawidłowy.

Poproszę o pomoc @Electronic Arts Profesjonalną!!!?

tajneimi

• @EA_Kalina Znalazłem Odpowiedź!!!. Jeżeli ma sie w Windows Defender włączoną opcję "Kontrolowane foldery przez Administratora" to defender blokuje grze dostęp do plików gry przez co nie może sie załadować i wysyła taki komunikat.
    Chciałbym żeby więcej osób dowiedziało się jak rozwiązać ten problem ponieważ niby coś tak prostego jak powiadomienie w windows czy chcesz udzielić dostępu aplikacji "TS3.exe" może narobić tyle problemów.
    @EA_Kalina rozpromuj to!!!

Dzięki za pomoc

@tajneimi

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

hej @tajneimi 

O ile przesłany komunikat może wskazywać na uszkodzony zapis gry, to jednak nie powinien się on pojawiać przy tworzeniu nowej rodziny.

Podsyłam Ci kilka wskazówek, które mam nadzieję rozwiążą ten problem:

- wytnij folder Mods z Dokumentów i przenieś go na Pulpit

sprawdź aktualizacje systemu i pobierz najnowsze sterowniki dla swojej karty graficznej 

- uruchom PC w trybie czystego rozruchu

- wyczyść pamięć podręczną EA app i napraw grę

• @EA_Kalina usunięcie folderu Mods z dokumentów nie zadziałało
    aktualizacja systemu oraz najnowsze sterowniki karty graficznej też nie zadziałały
    wyczyszczenie pamięci podręcznej EA app i naprawienie gry też nie zadziałało
    jedynie czego jeszcze nie sprawdziłem to tryb czystego rozruchu ale to jeszcze musze sie dowiedzieć jak włączyć.
    Mam też przeczucie że może to być problem niezainstalowanego sterownika directx (starego) którego gra potrzebuje a z racji tego że mam nowy komputer to go nie mam wgranego poprostu bo EA mi go nie wgrało w raz z instalacją gry
  • @EA_Kalina Znalazłem Odpowiedź!!!. Jeżeli ma sie w Windows Defender włączoną opcję "Kontrolowane foldery przez Administratora" to defender blokuje grze dostęp do plików gry przez co nie może sie załadować i wysyła taki komunikat.
    Chciałbym żeby więcej osób dowiedziało się jak rozwiązać ten problem ponieważ niby coś tak prostego jak powiadomienie w windows czy chcesz udzielić dostępu aplikacji "TS3.exe" może narobić tyle problemów.
    @EA_Kalina rozpromuj to!!!

Dzięki za pomoc

@tajneimi
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

@tajneimi Wielkie dzięki za Twoje staranne podejście do każdego kroku i za to, że podzieliłeś się swoim rozwiązaniem z naszą społecznością. Jestem pewna, że inni gracze to docenią, więc zaznaczyłam Twój wpis jako rozwiązanie.

Pozdrawiam,

_Kalina

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,342 PostsLatest Activity: 2 hours ago