Problem z pobraniem the sims 3
Hej przychodzę z pytaniem jak poradzić sobie z takim problemem. Od 5h z przerwami męczę się z tym mam dość. Nabrała mnie chęć na grę w ts3 więc z linku Merty weszłam na IG i oprócz podstawki zakupiłam 2 dodatki. Wszystko super kody weszły do aplikacji EA i od tego momentu zaczęły się dziwne problemy. Przy pobieraniu już samej podstawki gra nie pojawiła mi się na pulpicie a gdy zaczęły pobierać się dodatki zaczął wyskakiwać komunikat błąd przy pobieraniu. Gdy znalazłam w folderze grę podstawową to po odpaleniu jej wyskakiwał że jest błąd. Tak samo przy odpaleniu po prostu z poziomu aplikacji EA. odinstalować gry nie mogłam nie pokazywało mi aby była w ogóle pobrana. Gdy np. Dokopałam się do folderu ts3 nie mogłam go usunąć bo nie miałam uprawnień mimo że nie mam dodatkowych profili na moim komputerze oprócz administratora czyli mnie. Oglądałam filmiki na YT czytałam różne rozwiązania na forach ale nic totalnie nic nie pomagało. Koniec końców napisałam do IG o zwrot kasy ale powiedzieli mi że kody zostały użyte więc zwrot nie jest możliwy. Napisałam też już do wsparcia EA ale nadziei żadnej nie mam patrząc po ich propozycjach rozwiązania tego problemu. Zabawne jest to że kiedyś pobrałam za darmo ts3 ze wszystkimi dodatkami i nie miałam problemu odpalić gry i wszystko świetnie działało a tutaj kupuję i jest problem. Robiłam wszystko zaczynając od zmieniania dysków, usuwałam antywirusy bo też ktoś pisał że to może być przeszkoda, aktualizowałam sterowniki no wszystko nawet to co było może i niepotrzebne i dalej nic. Wszystko co było napisane na forach nie pomogło mi. Obecnie nie mam nadziei na ratunek niżej dodaję SS z tego co mi wyskakuje non stop. Wiem ze gra powinna działać bo niedawno nawet ktoś wystawił opinie że gra działa świetnie. Wymagania na komputerze na tą grę mam dodam na koniec że wszystkie inne gry na EA normalnie mi się pobierają i działają tak jak ts4
Hej @MilkusiaW
Dzięki za Twój post i listę kroków, które masz juz za sobą.
Podsyłam kilka dodatkowych zaleceń:
- Wyczyść pamięć podręczną EA App.
- Sprawdź czy pliki gry nie zostały zablokowane przez antywirus lub zaporę sieciąwą: Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych.
- Spróbuj ponownie odinsytalować grę i zainstalować ją w lokalizacji domyślnej
W przypadku dalszych problemów:
1. Stwórz zupełnie nowe konto administratora: Jak i dlaczego utworzyć NOWE konto administratora Windows?
2. Ponownie uruchom PC i zaloguj się na nowe konto admina.
3. Przeinstaluj EA app oraz samą grę.
- Możesz dodatkowo urzyć np. programy Revo Uninstaller do odinstalowania gry.