Forum Discussion

tokvrska's avatar
tokvrska
Newcomer
10 months ago

Problem z rozmiarem ekranu w the sims 3 (tylko opcja 16:10)

Cześć, 

ostatnio zainstalowałam ponownie the sims 3 na mojego laptopa (używam Macbooka pro 13 cali z 2021roku). Mam problem z rozmiarem ekranu w grze. Poprzednio (kwiecień 2024) wszystko było w porządku, miałam spory wybór w opcjach gry min 4:3, 16:9, 16:10 itp. Teraz po odpaleniu gry mam bardzo małe ikony i napisy, chciałam to zmienić w grafice w opcjach. Jednak ma. do wyboru tylko opcje 16:10 (1920, 2560 i jeszcze jedna). Napisy są tak małe, że nie sposób grać.

Próbowałam zmienić rozdzielczość w swoim macu z 1440x900 na 1920x1200, także na 2560x1600 ale to nic nie dało. Kombinowałam też z plikiem "options.ini" i tam zmieniałam rozdzielczość, testowałam tryb okienkowy, nawet pobrałam plik "graphicrules.sgr" i nic, wciąż tylko mam do wyboru rozmiary 16:10. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, stęskniłam się za simsami 3 a tu taki problem.

No RepliesBe the first to reply

Featured Places

Node avatar for The Sims Dyskusja o serii

The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.Latest Activity: 3 hours ago
1,431 Posts