Forum Discussion

SLOWBLUELIGHT's avatar
SLOWBLUELIGHT
Seasoned Newcomer
9 days ago

Sims 1 nie działa

Zainstalowałam Sims 1 z aplikacji i wszystko było ok, aż do momentu próby załadowania. Gdy klikam w ikonkę, odpala się tylko aplikacja ea i na tym koniec. Próbowałam wszystkiego, od zainstalowania od nowa aplikacji i gry i nadal nic. Czat Ea jedynie przekazuje mi link do forum.

Sims 4 działa bez problemu więc nie wiem w czym jest problem.

18 Replies

• Fanieluszek's avatar
    Fanieluszek
    Seasoned Novice
    8 days ago

Hej kopiuje przetłumaczoną wiadomość z forum USA, czy ktoś próbował to zgłosić?

Akceptacja tego jako rozwiązania dla celów widoczności. To jest kwestia otwarta. Proszę podać informacje wymagane poniżej.

Dalsza edycja 1:10 pm Pacific:

Dla każdego, kto nadal nie może grać, otwórz C: Windows-system32 i uruchom vulkaninfo.exe (nie martw się, jeśli nie widzisz .exe, to jest takie samo). Gdy to się skończy, kliknij w dowolnym miejscu w oknie i kliknij ctrl-A. Otwórz notatnik i ctrl-V do pasty. Zapisz plik jako vulkaninfo [nazwa użytkownika].

Wyślij prywatną wiadomość do EA_Solaire i załącz plik za pomocą ikony Załącznika (zacisk papieru). Umieść "Sims 1 nie uruchomi się" jako temat. Jeśli nie możesz załączyć pliku, prześlij go do witryny do wymiany plików przez stronę (np. Dysk Google i upewnij się, że każdy, kto ma link, może go zobaczyć) i umieścić link w PM.

—————————————————————————————————————————————————————————————

W tym wątku proszę podać kilka informacji na temat problemu:

• Czy to dla Sims 1, czy 2, czy jedno i drugie? Przetestuj drugiego, jeśli tego nie zrobiłeś, a ty go kupiłeś.
    • Edytowany do dodania: Czy kiedykolwiek miałaś dotkniętą grę zainstalowaną na tym komputerze?
    • W jakim kraju jesteś?
    • Czy kupiłeś i grałeś za pośrednictwem aplikacji EA, Steam lub Epic?
    • Jeśli kupiłeś od EA, jaki jest status transakcji? Przejdź do ea.com, zaloguj się, otwórz Ustawienia Konta > Historia zamówień i wypisz status, który widzisz: Ukończona, Przetwarzanie lub Nieudane.
    • Jeśli otrzymasz komunikat o błędzie, co to mówi? Proszę o opublikować zrzut ekranu.
    • Czy Twój katalog dokumentów w usłudze OneDrive? Jeśli nie jesteś pewien, kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę Dokumentu w lewym panelu okna Eksploratora plików, ten ze specjalną ikoną (nie zwykły folder) i wybierz Właściwości > Ogólne. Lokalizacja jest pełną ścieżką i może, ale nie może, obejmować OneDrive.
    • Jeśli masz laptopa z podwójną grafiką, czy pomaga to zmusić grę do korzystania z iGPU? Oto, jak to zrobić dla kart Nvidia (dalej wątek).

Edytuj do dodania: Proszę utworzyć raport o błędzie aplikacji EA i podaj tutaj identyfikator raportu.

https://help.ea.com/en/help/ea-app/run-e-error-report/

Proszę również podać dxdiag. Kliknij klawisz Windows-R, wprowadź dxdiag w polu uruchamiania, poczekaj na zakończenie skanowania, kliknij "Zapisz wszystkie informacje" i zapisz plik na pulpicie. Stamtąd można go dołączyć do odpowiedzi za pomocą ikony spinacza do pliku (Załącznika) dołączony do innych przycisków formatowania.

• Ja też mam tak samo że The  Sims 1 nie działa nie może się uruchomić nie wiadomo dlaczego jakoś   the sim 2  the sims 3 i the sims 4 działa mi tylko The Sims 1 nie działa po waszych opiniach widzę że nie jestem jedyny któremu The Sims 1 nie działa oby to naprawili jak najszybciej

• 55123888's avatar
    55123888
    Rising Novice
    8 days ago

Słuchajcie ja też mam ten sam problem ale z The Sims 2 + pakiety The Sims 2 . Nie moge uruchomić gry, wywala mnie.. 

• janeksim123's avatar
    janeksim123
    Seasoned Newcomer
    8 days ago

również mam z tym problem

widziałem, że wiele osób poradziło sobie z kartami Nvidii, ale np. ja takiej nie posiadam, a u mnie też występuje ten problem.

• dzasta12's avatar
    dzasta12
    Rising Newcomer
    8 days ago

U mnie to samo. Lepiej  niech to szybko  naprawią ;)

• Mi tak samo nie działa i żeby  było śmieszniej wersja z 2001  bez problemu działa. Trzeba będzie  napisać żeby  kasę oddawali.

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,327 PostsLatest Activity: 58 minutes ago