Forum Discussion

Basia0222's avatar
Basia0222
Rising Novice
3 months ago
Solved

The Sims 3 problem z uruchomieniem

Witam, kupiłam ostatnio The Sims 3 pobrałam wszystko okej i jak tylko chce uruchomić to wyskakuje mi okienko (przesyłam zdjęcie) i próbuje pobrać funkcję lecz mój komputer nie daje rady i pojawia się błąd i przez to nie mogę włączyć gry. Czy ktoś się z tym spotkał wie jak naprawić błąd? 

• Problem już rozwiązany. Odinstalowałam grę usunęłam wszystkie pliki jakie zostały po The Sims 3 po tym wyłączyłam usługę OneDrive i wyłączyłam też zaporę Windows Defender. Zainstalowałam na nowo grę i gra już się wczytuje za każdym razem. 

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej Basia0222​ 

Upewnij się, ze pracujesz na koncie Windows z uprawnieniami administratora i daj znać czy możesz pobrać NET Framework według poniższych kroków.

Jak pobrać NET Framework 3.5 

• W Windows 10/11 można włączyć go w:Panel sterowania → Programy i funkcje → Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows → .NET Framework 3.5
    • Jeśli wolisz instalator offline:Pobierz .NET Framework 3.5 SP1
  • Basia0222's avatar
    Basia0222
    Rising Novice
    3 months ago

EA_Kalina​ Niestety ale i tego próbowałam tak jak napisałam wyżej. Zaczyna pobierać ale pod koniec i tak wyskakuje mi „System Windows nie może odnaleźć plików wymaganych do ukończenia wprowadzania żądanych zmian. Upewnij się, że masz połączenie z Internetem, i ponów próbę” Kod błędu: 0x800F081F 

Próbowałam to też robić offline próbowałam też ściągnąć samemu te pliki i je zainstalować lecz niestety nic z tego. Nie wiem już co mam robić. 

Wersja: Windows 11 Pro

Nazwa urządzenia: LAPTOP-QLSNBGE5

Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-1005G1 CPU @1.20GHz (1.19 GHz)

Pamięć RAM : 8,00 GB (dostępne: 7,80 GB)

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny, procesor x64

• Problem rozwiązał się przez zresetowanie i wyczyszczenie całego komputer do stanu początkowego. Udało się pobrać NET Framework, lecz pojawił się teraz kolejny problem. Otóż gra się włączyła weszłam w pierwszą lepszą rodzinkę wyszłam z niej i włączyłam jeszcze raz grę i chciałam wejść w zapis lecz wyskoczyło mi powiadomienie „wystąpił poważny błąd w czasie wczytywania „Sunset Valley.sims3”. Zaleca się wyłączenie aplikacji i włączenie ponownie.” Niestety opcja włącz wyłącz nic nie daje i ciągle wyskakuje ten błąd 

• Problem już rozwiązany. Odinstalowałam grę usunęłam wszystkie pliki jakie zostały po The Sims 3 po tym wyłączyłam usługę OneDrive i wyłączyłam też zaporę Windows Defender. Zainstalowałam na nowo grę i gra już się wczytuje za każdym razem. 

Featured Places

Node avatar for The Sims Dyskusja o serii

The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.Latest Activity: 5 months ago
1,428 Posts