Forum Discussion

vdomkaa's avatar
vdomkaa
Seasoned Newcomer
2 days ago
Solved

Wyrzuca mnie z The Sims 2

Hej! Gram ostatnio ponownie w The Sims 2 i pierwszy raz zdecydowałam się na "uratowanie" Nerwusa. Gram w okolicy Dziwnowa już dosyć długo, z moją simką i innymi postaciami nie miałam żadnego problemu. Aktualnie jednak wyprowadziłam Nerwusa na nową parcelę, wynajęłam mu domek, zdążyłam go "domeblować" i gdy tylko chcę zacząć nim grać, wejść w jakąś interakcję, gra się zacina i wyłącza. Czy jest może na to jakieś rozwiązanie lub ktoś się już spotkał z takim problemem? 

• Hej vdomkaa​ 

W The Sims 2 przy Nerwusie takie problemy zdarzają się częściej, ponieważ to postać z nietypową historią i czasami może mieć uszkodzone dane, zwłaszcza jeśli okolica była długo rozgrywana. Sprawdź proszę poniższe wskazówki, które zebrałam dla Ciebie:

• Czy masz mody / CC? Jeśli tak - wyjmij cały folder Downloads i sprawdź, czy bez dodatków też crashuje.
    • Błąd postaci (corruption) - spróbuj zresetować Nerwusa:
      • wpisz w grze boolProp testingCheatsEnabled true
      • z Shiftem kliknij na sima → Force ErrorReset
    • Nowa parcela testowa - wprowadź go na zupełnie pustą, małą parcelę (bez mebli) i sprawdź, czy też wywala - czasem problemem jest konkretny obiekt.

3 Replies

• vdomkaa's avatar
    vdomkaa
    Seasoned Newcomer
    1 day ago

Dziękuję bardzo!! Zadziałało przeprowadzenie na nową, pustą parcelę :)

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej vdomkaa​ 

W The Sims 2 przy Nerwusie takie problemy zdarzają się częściej, ponieważ to postać z nietypową historią i czasami może mieć uszkodzone dane, zwłaszcza jeśli okolica była długo rozgrywana. Sprawdź proszę poniższe wskazówki, które zebrałam dla Ciebie:

• Czy masz mody / CC? Jeśli tak - wyjmij cały folder Downloads i sprawdź, czy bez dodatków też crashuje.
    • Błąd postaci (corruption) - spróbuj zresetować Nerwusa:
      • wpisz w grze boolProp testingCheatsEnabled true
      • z Shiftem kliknij na sima → Force ErrorReset
    • Nowa parcela testowa - wprowadź go na zupełnie pustą, małą parcelę (bez mebli) i sprawdź, czy też wywala - czasem problemem jest konkretny obiekt.

Featured Places

Node avatar for The Sims Dyskusja o serii

The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.Latest Activity: 15 hours ago
1,438 Posts