Forum Discussion

rk5wluncrk0p's avatar
rk5wluncrk0p
Seasoned Novice
29 days ago
Solved

Wystapił poważny błąd podczas wczytywania gry

To jest chore - nie dość, że Wasza gra nie działa jak należy, to nawet aplikacji do zgłaszania błędów - świetna zagrywka.

Do rzeczy - problem jest z The Sims 3. Zakupiłam, zainstalowałam, wczoraj odpaliłam grę, grałam, przy drugim już zapisie oczywiście ukochany błąd zapisu, kończąc grę zapisałam opcją "zapisz jako" i wyszłam z gry. Dziś próbuję włączyć grę na swoim savie i komunikat "Wystąpił poważny błąd w czasie wczytywania "Chapman.sim3". Zaleca się wyłączenie aplikacji i włączenie jej ponownie.". Ten sam komunikat przy próbie stworzenia nowej gry. Błędne poprzednie zapisy wykasowane z folderu Saves. Restart gry nie pomaga, reinstalacja również nie, bo wcześniej miałam dostęp do gry przez Steam, myślałam, że problem był dlatego, że konto było współdzielone, choć nie wiem jaki miałoby to mieć wpływ więc wspaniałomyślnie zakupiłam grę na EA App i problem identyczny. Mam Windows 11, 64 pamięci RAM, dużo wolnej pamięci na dysku, dopilnowałam aby w laucherze gry były zaznaczone dodatki do the sims 3, nie mam wartości zmodyfikowanej ani nawet ze store. Posiadam The Sims 3 i dodatki Cztery pory roku i Studenckie Życie. Wstrzymałam się z zakupem pozostałych żeby sprawdzić czy sytuacja się nie powtórzy i dobrze zrobiłam, przecież w tą grę się nie da grać w taki sposób. Jedyne co zmieniłam na dzień dobry w ustawieniach gry to rozdzielczość. Proszę o pomoc w rozwiąznaiu problemu aby móc normalnie grać albo będę zmuszona żądać zwrotu pieniędzy.

• EA zostawiło mnie bez pomocy, ale znalazłam rozwiązanie na innym forum i pomogło. Po pierwsze wywaliłam OneDrive albo można go wyłączyć, bo jak on synchronizuje pliki to gra później nie może znaleźć właściwego pliku z save’em. Po drugie, w dokumentach/electronic arts zmień nazwę pliku the sims 3 na przykład na the sims 3 stare, wtedy odpalając laucher gra stworzy nowy folder the sims 3, wychodzisz z gry bez Zapisu, przerzucasz sobie folder z saves z poprzedniego folderu do nowego i wszystko śmiga, u mnie pomogło 

2 Replies

• rk5wluncrk0p's avatar
    rk5wluncrk0p
    Seasoned Novice
    27 days ago

EA zostawiło mnie bez pomocy, ale znalazłam rozwiązanie na innym forum i pomogło. Po pierwsze wywaliłam OneDrive albo można go wyłączyć, bo jak on synchronizuje pliki to gra później nie może znaleźć właściwego pliku z save’em. Po drugie, w dokumentach/electronic arts zmień nazwę pliku the sims 3 na przykład na the sims 3 stare, wtedy odpalając laucher gra stworzy nowy folder the sims 3, wychodzisz z gry bez Zapisu, przerzucasz sobie folder z saves z poprzedniego folderu do nowego i wszystko śmiga, u mnie pomogło 

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,367 PostsLatest Activity: 17 hours ago