EA Forums - Banner

Graphics/Text glitchiness on Chrome

JacenSolo30
8 posts Member
edited October 10
Guys I'm having a strange issue with Chrome where the text (and maybe the shadows) seems to be kinda glitching out. The text looks fine initially but when I move the cursor around it changes to a strange kind of pixelated looking text with a slight change in the background colours as well. I've been using firefox mostly, so I can't tell how long this has been an issue. I've disabled all scripts but the issue is still there.
Just wondering if anyone else has noticed anything similar and if there's a solution. I haven't cleared the cache and stuff yet though, so I'll try that and report back if it fixes the problem.

Replies

  • gamerdruid
    3687 posts Moderator
    Check that you're using the latest version Chrome for your computer. Logging out (rather than just closing) from the game plus rebooting the computer may help too.
    I am not an employee of EA/Envision. The views expressed are my own!
  • Hey gamerdruid
    I already am on the latest version of chrome. I tried logging out and back in but the issue still prevails. And I already tried rebooting but with no change
  • Hello commander,

    could you please make a screenshot from this issue? Thanks you very much.
    Envision Entertainment Community Liaison
  • Try turning off Show Animations under Options and you may see improvement.
  • JacenSolo30
    8 posts Member
    edited October 17
    Hello commander,

    could you please make a screenshot from this issue? Thanks you very much.
    It's pretty hard to take a screenshot as it only lasts for a second before going back to normal. It kind of flashes the weird pixelated mess and then normal and then as I move my mouse more pixelated mess and then back to normal.
    crackfed wrote: »
    Try turning off Show Animations under Options and you may see improvement.
    I've already got animations, effects and fog off

    Edit: Turning animations back on makes the screen flash without me even doing anything. So now it is a constant flashing.

    Edit 2: I recorded it. Uploading it ruins the quality but when the animations are on you should be able to see a flicker every second or so. Watch the text to notice it. And with the animations off initially it looks fine, but then when I move my cursor to a certain area, the text gets all pixelated. Moving the cursor away brings it back to normal but there are certain spots which make the text pixelated again. This happens everywhere on the map but the side and top bars are fine.
    What it looks like with animations on
    What it looks like with animations off
    Post edited by JacenSolo30 on
  • Its hard to tell on the gifs to be honest. I'm not entirely sure what could cause such issues, other than maybe graphics card related issues? Have you made a driver update recently?
    You might try and see if you can disable/enable hardware acceleration in Chromes settings and see if that helps.
    Envision Entertainment Community Liaison
  • You might try and see if you can disable/enable hardware acceleration in Chromes settings and see if that helps.

    Hey WebGL worked! No more weird stuttery annoyingness
    Thanks Eleph! :D
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!