EA Forums - Banner

Game servers down (maybe EA)

Prev1
nefrontheone
650 posts Member
edited February 5
I have a problem accessing the game.

Chrome: https://prnt.sc/qy5kio

Firefox: https://prnt.sc/qy5k3r

something about non secure https server... :-?
Not a part of EA / Envision teams - My comments are only mine.

Replies

  • nefrontheone
    650 posts Member
    edited February 5
    New warning in english page: https://prnt.sc/qy5lu9
    Not a part of EA / Envision teams - My comments are only mine.
  • Solved !

    Working again !
    Not a part of EA / Envision teams - My comments are only mine.
  • I was playing in the world 8 Spain and when I got to the landing page of the game it showed me such an error:

    https://prnt.sc/tfa27e

    Pressing on "Change world" to see if this is how it worked has shown me a 500 error:

    https://prnt.sc/tfa3hy

    But if I put in the address bar the correct path that @gamerdruid gave us long ago in the forums, everything works fine:

    https://cncapp02.alliances.commandandconquer.com/149/index.aspx - https://prnt.sc/tfa56u
    Not a part of EA / Envision teams - My comments are only mine.
  • nefrontheone
    650 posts Member
    edited July 10
    After about 20/25 minutes the landing page seems to work BUT…

    the "Play now" button is shaded, not working.
    At the top of the page, where the EA control is, the "Start game" button appears active
    https://prnt.sc/tfa85r
    If you click on it the game send you a 500 error
    https://prnt.sc/tfaa1g

    Edited: With direct URL the game continues running
    Not a part of EA / Envision teams - My comments are only mine.
  • The problem is still active...
    Chrome: Version 83.0.4103.116 (Build oficial) (64 bits)
    Not a part of EA / Envision teams - My comments are only mine.
  • Still unable to login to any of my accounts 106 Wrath 21, Wrath 22 is this down to Ea,s incompetence.
  • gamerdruid
    3711 posts Moderator
    What error messages are you getting. Have you tried the direct route via worldwebbrowser? Have you cleared cache, history cookies etc ? It's no longer a general problem and hasn't been for quite some time.
    I am not an employee of EA/Envision. The views expressed are my own!
  • on welcome page.cant display ranking then cant change worlds error 500
  • gamerdruid
    3711 posts Moderator
    edited July 10
    I am not an employee of EA/Envision. The views expressed are my own!
  • seems to be working atm,can change worlds ok but ranking error on welcome page still remains

    Thanks for your assistance gamerdruid
  • The problems are not only of the world8 Spain.

    https://prnt.sc/tfmnsy
    Always testing something
  • World 42 general question: Since yesterday mid day in South Africa I have not been able to login as I get a "server down" message. However, I can log in via mobile app but my desktop chrome browser has an issue.
    Is this a real problem?
    What is a problem if any?
  • gamerdruid
    3711 posts Moderator
    Seems to NOT be working for me at the moment!

    I can get in via the browser route, not via the landing page.
    I am not an employee of EA/Envision. The views expressed are my own!
  • gamerdruid
    3711 posts Moderator
    http://gamecdnorigin.alliances.commandandconquer.com/Webworldbrowser/worldbrowser.html

    May get you in, or using the server address and going directly to the server may also get you in. The hiccup seems to be at accounts.ea.com and as all routes use this the 'tricks' may not work reliably.
    I am not an employee of EA/Envision. The views expressed are my own!
  • tried your link gamerdruid, took about 2 minutes to load the page to navigate to the worlds im playing in but on choosing a world it fails.
  • gamerdruid wrote: »
    http://gamecdnorigin.alliances.commandandconquer.com/Webworldbrowser/worldbrowser.html

    May get you in, or using the server address and going directly to the server may also get you in. The hiccup seems to be at accounts.ea.com and as all routes use this the 'tricks' may not work reliably.

    Thank you @gamerdruid!

    This page is slow to load: https://prnt.sc/tftouh

    after authentication I can select my world: https://prnt.sc/tftp7f

    and after some minutes… game works
    Always testing something
  • I live in South Africa. I logged in on Friday 10th July, as normal, around 10am into my account. Everything worked fine. Later that day when I try to log in, I get a "server offline" red square box and my ratings cannot be displayed. I use Chrome and windows 10 and have the latest patches for all. I still use Microsoft IE as back up. Since yesterday, the only way I can log into my account is off my mobile device. No issues there but not off my desktop. Today when I try to log into the game via desktop it just sits and "waits" for EA and not much else happens under Chrome. Under IE, tried at 12:30pm on the 11th, I just get a red square box in the middle of an all black screen but when I hit F5 for refresh I can see for a second, it says : Page not found. So I have to assume there are some issues on the network? load balancer or other. If that is the case, I will wait.
    Hopefully the issue isn't with me.
    Regards
    Don
  • Yes, this time it seems to be an EA problem and not a game problem.
    Not a part of EA / Envision teams - My comments are only mine.
  • gamerdruid
    3711 posts Moderator
    The issue isn't region related, as far as I can tell, it is global for EA. I'm sure they'll be working to correct the issue but game worlds are working OK if you can get past the login sequence.
    I am not an employee of EA/Envision. The views expressed are my own!
  • Hi

    Not sure where this issue sits.
    Since yesterday (10th July) I have not been able to login using these two browsers. Both state the server is offline. I have tried the "new and improved" EDGE and also MOZILLA and they both work fine. What gives?
    Don
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!