Od grudnia regularnie doświadczam problemów z rozłączaniem z meczów. W trybie online co najmniej raz na cztery mecze zostaję wyrzucony z gry, a w skrajnych przypadkach podczas grania w Squad Battles dochodzi do 4-6 rozłączeń w jednej sesji. Skutkuje to nie tylko utratą postępów, ale i brakiem możliwości zdobycia lepszych nagród – mimo że spokojnie mógłbym osiągnąć Elita 1-2, kończę maksymalnie na Złoto 1. Sprawdziłem swoje połączenie internetowe – inne gry działają bez żadnych problemów. Gram przewodowo, co eliminuje potencjalne zakłócenia związane z WiFi, ale problem nadal występuje. Wcześniej, przed grudniem, mogłem rozgrywać mecze bez takich komplikacji. Proszę o weryfikację tego błędu i informację, czy planowane są jakiekolwiek poprawki w tym zakresie. Liczę również na jakieś wynagrodzenie tego, ponieważ błąd dotyczy gry i usług online, a wszystkie kupione FIFA points traktuje jak nieudaną transakcje.
Ideas
Notoryczne rozłączanie z gry
11 Comments
- slizaczki4 months agoNew Spectator
To jest nie do ogarnięcia!!!! Żądam rekompensaty i zmiany zasad w grze!!!! Ten problem ciągle się powtarza!!!! Dzisiaj grałem w Squad Battles na poziome Legendarny, wygrywałem za każdym razem. Dwukrotnie rozłączyło mnie z serwerami i Dwukrotnie przy stanie 4:1 i 5:0 dla mnie EA zafundowało mi walkower i stratę punktów!!!! Jak dojść do elity w takim stanie. To skandal!!!! Nie rozumiem, że od pół roku EA generując na nas takie zyski nie jest w stanie naprawić takiego błędu!!!
- KacperMik145 months agoSeasoned Newcomer
Zrobicie coś z tym problemem? Nowy tydzień i błąd ciągle ten sam. 10 minuta, strzelam gola z wolnego gra się zacina, licznik meczu stopuje i za chwilę wywala mnie z gry z wynikiem 0-3. Proszę o przywrócenie możliwości rozegrania meczów, które zostały w ten sposób przegrane, bo strata punktów jest już nie do odrobienia
- KacperMik145 months agoSeasoned Newcomer
U mnie (xbox one) te problemy w dalszym ciągu występują (ostatni dzisiaj rano - 91 minuta, 7-0, wywala i 0-3)
- EA_Kalina6 months ago
Community Manager
Rozumiemy, że błędy/bugi w grze to problemy, których nie można rozwiązać samodzielnie. Miejcie też na uwadze, że nasz zespół EA Forums także nie może ich bezpośrednio rozwiązać.
W takich przypadkach odpowiedni zespół musi być w stanie odtworzyć te błędy, opracować możliwą poprawkę, zweryfikować ją, a następnie udostępnić ją i sprawdzić, czy aktualizacja rozwiązała problem i nie występują dalsze problemy. Śledźcie naszą tablicę Trello.
- m1981a6 months agoNew Spectator
Hej EA_Kalina
piszę dziś kolejną wiadomość bo zaczynam się zastanawiać nad celowością działania tego błędu :( Zgodnie z informacją z trackera, który podesłałaś błąd ten pojawia się po strzelonej bramce i dokładnie tak się dzieje. W dniu dzisiejszym wyrzuciło mnie z dwóch meczy SB (w obydwu przy moim prowadzeniu) i jeden w Mistrzostwach co doprowadziło mnie do furii!!! Nie wiem czy wiesz jak trudno wygrać mecz mistrzostw i jak po porażkach wyrzuca Cię z meczu w którym prowadzisz to nie jest miło :( Nie wiem jak po tak długim czasie od premiery gry możecie sobie pozwolić na takie błędy dodatkowo karą i porażką obciążając graczy. Jak to możliwe, że zaliczacie mi porażkę, kiedy pojawia się komunikat o błędzie gry, który Wam wysyłam. I jeszcze obniżona ilość coinsów na najbliższe mecze!!! Jak to jest możliwe?!?! Widać, że najgorsze co może spotkać graczy to monopolista na rynku, który nie szanuje swojej społeczności.... Oczekuję pilnej odpowiedzi i reakcji na ten bałagan !!!
- slizaczki6 months agoNew Spectator
Mam dokładnie taki sam problem. To jest nie do zniesienia. Dosłownie przed chwilą wygrywałem 1:0 i bach. Brak połączenia z serwerami. I mecz przegrany 0:3. To już któraś tam z kolei taka sytuacja i utrata punktów w Squad Battles. Proszę o zweryfikowanie problemu.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Hej EA_Kalina
bardzo dziękuję za zajęcie się tym tematem. Będę śledził rozwój sytuacji na trackerze i liczę na sowitą rekompensatę za nerwy, krew pot i łzy przelane podczas rozgrywki i odbierania nagród ;)
- EA_Kalina6 months ago
Community Manager
Dzięki za informacje Xonier m1981a Opisany przez Was problem jest już analizowany przez nasze zespoły.
Rozwiązanie tego problemu możecie śledzić na naszym oficjalnym trackerze gry - link.
Witam EA_Kalina , mam dokładnie ten sam problem. Gram w różne gry od EA i ten problem występuje tak jak pisze Xonier tylko w przypadku meczów Squad Battles. Nigdy podczas grania w mecze Rivals, Mistrzostw czy bezsensownych meczów pucharów towarzyskich to się nie dzieje. Co więcej mogę rozegrać 10 meczy z rzędu powtarzalnych i też nic się nie wydarzy, a jak gram najczęściej pierwszy mecz za punkty to wyskakuje komunikat o braku dostępu do serwerów EA. Problem ten został spotęgowany w FC 25 gdzie drastycznie zmniejszona została liczba meczy do rozegrania (32:12) co powoduje, że jeden mecz za 0 punktów uniemożliwia zdobycie najwyższych nagród w trybie. Proszę o weryfikację moich słów na podstawie historii rozegranych meczy. Konkretny przykład z dzisiaj 25.02.2025 i mecz ok. godziny 19.10. Przy pozostałych dzisiejszych meczach Rivals i Mistrzostw żadnego problemu nie było. Jeśli nie jesteście w stanie zapewnić stabilności rozgrywki to zaliczajcie wynik z momentu wyrzucenia z gry.
Proszę o poważną odpowiedź ponieważ ja ze swojej strony zrobiłem już wszystko włącznie z DNS, a problem nadal występuje. Jak widać z resztą nie dotyczy on tylko mnie.
Z góry dziękuję.
- Xonier6 months agoNew Spectator
Hej EA_Kalina
Problem dotyczy wyłącznie meczów rozgrywanych w rozgrywkach Squad Battles, wszystkie inne mecze mogę rozegrać bez problemów. Wątpię że to problem z DNS i dostawcą internetu. Szukałem różnych wątków na forum i widzę że ten problem nie dotyczy wyłącznie mnie. Na różnych platformach zauważalne są rozłączania meczy tych rozgrywek.