Ideas

Misiek96ZG's avatar
Misiek96ZG
Seasoned Newcomer
5 months ago
Status:
Nowy

Wysoki ping w każdym meczu

Witam, od kilkunastu dni, każdy mecz, który rozgrywam w Division Rivals według wskazań przed meczem, odbywa się na pingu około 30-40.

Jestem w stu procentach przekonany, że zarówno mój komputer, jak i internet którym dysponuję, jest o wiele lepszej jakości. Dawniej miałem ping około 12-18, nagle coś się zmieniło. Co mogę zrobić, aby gra znów chodziła płynnie?

Przeinstalowałem grę, ale nic nie pomogło, próbowałem zmienić matchmaking, również bezskutecznie. 

6 Comments

• Misiek96ZG's avatar
    Misiek96ZG
    Seasoned Newcomer
    5 months ago

Nie jest to niski ping - odkąd istnieje ten problem, opóźnienia są na tyle duże, że jakość i dokładność podań jest na katastrofalnym poziomie

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Hej Misiek96ZG 

Spróbuj włącz jakość usługi (QoS) na swoim routerze.

To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.

Na niektórych routerach dostępna jest opcja QoS umożliwiająca ustawienie priorytetów dla określonego ruchu sieciowego. Ustalenie priorytetów ruchu sieciowego w grze EA SPORTS FC™ 25 może sprawić, że połączenie będzie szybkie (niższy ping) i niezakłócane przez inny ruch w tym paśmie (mniej utraconych pakietów i mniejsza zmienność opóźnienia).

Jeśli udostępniasz swoją sieć innym osobom lub w tym samym czasie używasz jej do różnych rzeczy, pomoże ci to zapewnić odpowiednią przepustowość dla pakietów danych gry.

• lucidstorm's avatar
    lucidstorm
    Rising Rookie
    4 months ago

-TO NIC NIE DA, teraz jest ping na poziomie 70 ms , wczesniej od zawsze 8-12 ms

ps5

• Mam ten sam problem od początku marca a wcześniej od premiery ping 12-18 teraz 40-70 nawet internet ciągle ten sam nic nie zmianiałem każda inna gra działa dalej tak samo tylko w fc25 taki ping na ps5

• lucidstorm's avatar
    lucidstorm
    Rising Rookie
    4 months ago

jest oczywiste ze nigdy nie grales w fc25, roznica 12 a 40 czy nawet 50 jest ogromna

precyzja podan, reaktywnosc zawodnikow, jak szybko wykonaja strzal, czy tackles sie w ogole rejestruja itd.

w co ty grasz jezeli w ogole?

About FC 25 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 25 mówi na tym forum.Latest Activity: 5 hours ago