Forum Discussion

Re: The sims średniowiecze nie chcę się właczyć i wyskakuje błąd

Witaj @paulinkaa__xdd 

Tak się stało, ponieważ któraś aktualizacja systemowa wyłączyła usługę SecurityDriver odpowiedzialną za odczyt zabezpieczenia z nośnika DVD i tym samym nie dopuszcza do uruchomienia gry, nie tylko Twojej ale również innych zabezpieczonych metodą Safedisc oraz SecuROM, dopóki oryginalny nośnik, nie zostanie prawidłowo zweryfikowany.

Jest na to sposób, żeby ten sterownik secdrv.sys uaktywnić z powrotem. Miałem podobny problem, ale z inną grą. Widzę że masz Windows 7, to ułatwi sprawę.

Jeśli czujesz się na siłach i dasz radę to zrobić postępuj wg zdjęć i opisu:

Najpierw Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonkę "komputer" następnie z menu wybierz "Właściwości" i z nowego okna wybierz "Menedżer Urządzeń"

Następnie pokaże ci się nowe okno z Urządzeniami, kliknij na "widok" i następnie "pokaż ukryte urządzenia"

Dalej; kliknij dwukrotnie przyciskiem myszy na zakładkę "sterowniki niezgodne z Plug and Play"

Przewiń na dół, aż najdziesz kolejną zakładkę "Security Driver"  kliknij na to dwukrotnie lewym przyciskiem myszy, następnie wyskoczy ci nowe okno , kliknij na zakładkę sterownik i przy opcji uruchomienie - Typ, kliknij tam gdzie jest pokazane na zdjęciu lewym przyciskiem myszy i zmień na "Automatycznie".

Kliknij na OK, pozamykaj wszystkie okna i uruchom ponownie komputer, od tej chwili sterownik secdrv będzie aktywny i odczyta zabezpieczenie płyty i tym samym powinien uruchomć ci grę.

P.S. Ta metoda działa tylko w Windows 7,  W nowszym systemie Windows 10 to nie zadziała, ponieważ ta usługa została usunięta całkowicie.

Nie jestem pracownikiem EA, pomagam jako gracz

No RepliesBe the first to reply

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,381 PostsLatest Activity: 5 days ago