Forum Discussion

Re: The Sims 3 Zawartość Limitowana

@Kariethen 

Masz rację, przepraszam, sprawdziłam i nadal jest taka możliwość, ale musisz posiadać te wszystkie dodatki. Kody do specjalnych prezentów nie są sprzedawane dodatkowo. 

Pakiet Rozbitka dostaniesz, gdy zakupisz edycję limitowaną "Rajskiej Wyspy".

Jedynym sposobem na zarejestrowanie kodów dodatkowej zawartości z dodatków jest ta strona : https://pl.thesims3.com/incentive/........html, przy czym przyjmuje ona kody tylko z wcześniej zarejestrowanych przez gracza dodatków.  W pudełku gry znajduje się dodatkowa karteczka, na której jest załączony kod dodatkowej zawartości, najpierw musisz zarejestrować dodatek, a potem dopiero strona przyjmie ten dodatkowy kod. 

Jeżeli kiedykolwiek wpisywałeś kod specjalnej zawartości to drugi raz okienko go nie przyjmie, ale ta zawartość powinna się znaleźć w historii zakupów na Store, jako bezpłatna zawartość do pobrania. 

1. Pakiet Rozbitka:

Jeżeli kod do samochodu, który posiadasz pochodzi  z podstawy gry The Sims 3 Edycja Kolekcjonerska i także zakupiłeś tę grę, to najpierw tutaj (https://pl.thesims3.com

zarejestruj grę, a następnie na podanej na karteczce stronie będziesz mógł zarejestrować kod pobrania specjalnej zawartości.

The Sims 3 Edycja Kolekcjonerska (samochód + nowy świat)

PS.: Napisałeś:

"Sam aktywowałem moje kody z edycji limitowanej Zostań Gwiazdą w czerwcu (przepraszam za wprowadzenie w błąd, bo wcześniej pisałem, że w lipcu). Napisałem o tym w temacie. Zatem wniosek z tego, że przynajmniej w teorii można by pobrać i zainstalować te pakiety. Problem jest w tym, że nie ma ich legalnego źródła. No chyba, że po prostu ja go nie znam. Na Store ich nie ma. ..."

To jest legalna strona:

Jak widać, najpierw musisz zarejestrować grę/dodatek (po lewej stronie konta widać wszystkie zakupione dodatki), a dopiero potem wpisujesz kod w okienku.

Chciałam sprawdzić to okienko i wpisałam mój kod z pudelka gry - i jak widać, wyskoczył komunikat, że zawartość została już zarejestrowana.

Na zdjęciu powyżej pokazałam tę zawartość w historii zakupów.

Wniosek z tego, jeżeli posiadasz te dodatki to zarejestruj je na swoim koncie na podanej wyżej stronie, a następnie z pudelka w pudelku gry wpisz adres strony, gdzie będziesz mógł podać kody dodatkowej  zawartości.

To jest jedyna legalna droga. 

Pozdrawiam.

3 Replies

• Dziękuję @danuta720 za odpowiedź. Jeśli chodzi o samochód z edycji kolekcjonerskiej to tej nie posiadam. To był tylko przykład. Posiadam kod na samochód z zamówienia wstępnego do edycji kolekcjonerskiej, choć samej kolekcjonerki nigdy nie kupiłem. Jeśli chodzi o edycje limitowane to w tych edycjach mam tylko właśnie "Zostań Gwiazdą" i "Zwierzaki" zatem nie mogę pobrać pozostałych zestawów. Ten temat założyłem, bo miałem nadzieję, że po zakończeniu wsparcia dla The Sims 3 będzie można je odblokować/zakupić. Rozumiem jednak, że takiej możliwości nie ma i raczej nie będzie. Jedyną opcją pozostaje czekanie na to, aż The Sims 3 zostanie udostępnione (jeśli zostanie udostępnione) za darmo, podobnie jak było z The Sims 2.

Uważam jednak, że za dodatkową opłatą pakiety te powinny być możliwe do znalezienia na Store. To jednak tylko moje naiwne myślenie. 

Strona z rejestracją gry mi nie działa. Pewnie dlatego, że mam zwykłą edycję The Sims 3. Samochodu z preorderu widocznie już nie aktywuję. 

Jeszcze raz dziękuję za odzew. Może jeszcze jakiś pracownik EA zobaczy temat i udzieli odpowiedzi. Polecono mi założyć temat po konsultacji z pomocą techniczną Origin. Nie miałem pojęcia gdzie wcześniej napisać.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @Kariethen 

Zgodnie z tym o czym wspomniała @danuta720 jedyną możliwością dodania zawartości do Twojego konta (pomijając wykorzystanie kodu) jest kupienie jej poprzez Origin, lub poprzez https://store.thesims3.com/

Jeśli masz problemy z wykorzystaniem jakiegokolwiek kodu na Twoim koncie, lub po jego pomyślnym wykorzystaniu nie możesz znaleźć odblokowanej zawartości - skontaktuj się z nami bezpośrednio 🙂 

Oznaczę odpowiedź @danuta720 jako rozwiązanie :eahigh_file:

• Przepraszam, ale mam wrażenie, że nie wysławiam się dość jasno. Wiem jak to działa. Wiem, że aby pobrać te dodatki z edycji limitowanych muszę mieć zakupione edycje limitowane. To o co pytam to to czy można tę dodatkową zawartość dokupić/pobrać legalnie mając już zakupione dodatki do The Sims 3 w zwykłych edycjach. W edycji limitowanej mam tylko "zostań Gwiazdą" i "Zwierzaki". Stąd temat: chciałem po prostu się dowiedzieć czy można grę uzupełnić o brakujące zestawy, zwłaszcza, że wciąż gram w The Sims 3 i co jakiś czas robię zakupy w Store. Chciałem tylko uzupełnić swoją kolekcję. Rozumiem jednak, że nie ma takiej możliwości, ponieważ EA nie udostępniło możliwości dokupienia/pobrania tych drobnych zestawów. Miałem nadzieję, że teraz kiedy gra nie jest już wspierana będzie możliwość rozszerzenia gry o te zestawy limitowane. 

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. 

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,397 PostsLatest Activity: 15 hours ago