Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
6 years ago

Re: The Sims 4 Problem z chodzeniem do pracy

@Aleksanderka1012

Wejdz na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw
Musisz poczekac az Origin sprawdzi wszytskie dodatki - w tym Zostań Gwiazdą
Czy masz jakies mody/CC w grze?

Nie jestem pracownikiem EA

6 Replies

• Dziękuję za pomoc. Mogę już chodzić do pracy, jednak jedno zlecenie po dwukrotnej naprawie w dalszym ciągu nie działa. Po kliknięciu go nie pojawia się w panelu pracy. To zlecenie nazywa się " melodie miasta". A co do modów, obecnie żadnych nie posiadam.

• Aleksanderka101's avatar
    Aleksanderka101
    6 years ago

Po pierwszej naprawie kiedy działało wszystko oprócz tego jednego zlecenia wyszłam z gry, żeby naprawić ponownie. Potem, gdy znów włączyłam grę z powrotem nie dało się chodzić do pracy. To musi być jakiś błąd gry, więc chciałabym prosić twórców o naprawienie go, bo bardzo utrudnia mi rozgrywkę. Przed aktualizacją wszystko było dobrze, więc może być to z nią związane. Z góry dziękuję.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago
    @Aleksanderka1012

To raczej nie blad gry ale uszkodzone pliki w folderze biezacej gry lub w twoim sejfie. Naprawa dotyczy tylko plików instalacyjnych, a nie plików w folderz twojej bieżacej gry niestety. Aby mieć swieżą dostawe tych plikow i je wymienic na nowe trzeba zrobic fabryczny reset tego folderu.
    I bez obaw - twoje sejfy i bblioteka nie ucierpią w trakcie tego procesu.
    1. Wysuń cały * The Sims4 z Dokumenty / Electronic Arts myszka na pulpit
    2. Włącz gre - utworzy sie nowy dziewiczy folder TS4 w Dokumentach
    3. Usuń z tego folderu nowe foldery: Saves i Tray
    4 Skopuij z pulpitu i wklej do nowego folderu stare foldery Saves i Tray oraz jesli tam był w starym folderze5taki plik przeklej tez TrayDeleteItems plik
    5. Jesli miałas jakiekolwiek mody na razie nie przeklejaj ich z pulpitu do nowego folderu mods.
    6. Uruchom gre, wejdx so starego sejfu i sprawdx czy dalej masz ten bład.
    Jesli bład znikł a chcesz miec jakies mody, czy CC wklejaj je po jednym do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzajac czy błąd nie iwrócił
  • Zrobiłam wszystko zgodnie z tym co napisałeś/aś i w dalszym ciągu jest ten sam błąd.

• jhryca's avatar
    jhryca
    6 years ago

Mam ten sam problem, zrobiłam wg powyższych instrukcji i problem nadal jest

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,204 PostsLatest Activity: 21 hours ago