Forum Discussion

Re: Trudność z instalacją dodatku cztery pory roku

Witaj @klaudiarosol 

Spokojnie, 🙂 Musisz wiedzieć, że raz wpisany kod gry na zawsze zostaje przypisany tylko do tego jedynego konta, a wtedy wystarczy, że zalogujesz się na konto córki i można ją stamtąd  pobrać na każdy komputer. 🙂

Jeżeli wyskoczył Ci taki komunikat to myślę, że już wcześniej  wpisałaś kod znajdujący się w pudełku gry (lub zrobiła to Twoja córka), a wtedy nie trzeba go wpisywać po raz drugi.

W takim układzie:

1. Zaloguj się w Origin na konto córki.

2. Wejdź do Biblioteki gier i odszukaj okładkę podstawy gry

3. Pod okładką podstawy znajdują się zakładki :

- Zawartość dodatkowa - tu znajdują się wszystkie proponowane prze Origin zestawy, oraz bezpłatne rozszerzenia gry, takie jak np. "Zestaw Świąteczny".

- Dodatki - tu znajdziesz wszystkie dodatki do gry, w tym "Cztery pory roku".

-  Zakładka "Więcej", a w niej:

a/ Pakiety rozgrywki,

b/ Akcesoria.

Kliknij w zakładkę  Dodatki, wyszukaj tam dodatek "Cztery pory roku", a następnie kliknij na opcje "Pobierz".  W ten sposób zainstalujesz grę na komputerze córki.

Pozdrawiam.

3 Replies

• Witaj próbowałam zrobić tak jak mówisz ale nic się nie da z robić bo ta gra nie była jeszcze ani razu instalowana w bibliotece gier mam tylko simsy i nie widnieje żaden dodatek . 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@klaudiarosol 

Przede wszystkim sprawdź, czy zalogowałaś się na właściwe konto.

Jeżeli konto jest dobre to:

1. Klikasz na zakładkę Biblioteka.

2. Wchodzisz do Biblioteki i tam klikasz na okładkę podstawy gry.

3. Pokaże się taka nakładka gry, jak na zdjęciu poniżej:

pod napisem graj,  widać zakładkę "dodatki". Znajdziesz wszystkie dodatki, także te, których nie kupiłaś.

4. Klikasz w tę zakładkę "Dodatki" i  tam szukasz dodatku "Czterech pór roku", zjeżdżając niżej w dół.

Gdy go znajdziesz, to powinna tam się znajdować opcja  "Pobierz".

Jeżeli na okładce gry nie będziesz miała opcji "pobierz grę", a po wpisaniu kodu wyskoczy Ci komunikat, że kod został już wykorzystany to konieczny będzie bezpośredni kontakt z doradcą EA..

Aby skontaktować się z doradcą EA wykonaj poniższe kroki:

1. Wejdź na https://help.ea.com/pl/
    2. Wybierz opcję "Pomóż w grze".
    3. Wybierz produkt, którego dotyczy problem.
    4. Zjedź na sam dół, a następnie wybierz "Skontaktuj się z nami".
    5. Wybierz platformę oraz odpowiedni temat.
    6. Wybierz formę kontaktu (wybór różni się w zależności od danego kraju.

Nie ma innej możliwości niż rozmowa telefoniczna lub live chat. Live chat, tylko w języku angielskim. Aby uzyskać do niego dostęp, zmień język/region strony kontaktu na Stany Zjednoczone w prawym górnym rogu.

Telefoniczny kontakt z polskim biurem: +48 (22) 397 08 40. Linie otwarte od poniedziałku do piątku w godzinach 12.00-21.00.

Pozdrawiam.

• @danuta720 Dziękuje za pomoc już próbowałam wszystkiego , nawet dzwoniłam ale powiedzieli że jak nie mam dowodu zakupu to tak jak bym ukradła grę I mi nie mogą pomóc . Pozdrawiam

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,193 PostsLatest Activity: 3 hours ago