Forum Discussion

Re: Automatyczne przełączanie przestało działać

Nie potrafię zrobić punktu 3 . Ten EA ID rozumiem , ze ma być zapisany do wyszukiwarki z przeglądarki. Ale cały czas wyskakuje mi, że nic nie pasuje

8 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@Majkel1975 

W na stronie Galerii w przeglądarce najpierw musisz się zalogować.

Na razie spróbuj tak:

Dodaj dom do Galerii i podaj tutaj swój nick (ID), może uda mi się tam Cię znaleźć.

To jest moja strona w Galerii:

https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims/the-sims-4/pc/gallery/FF91C506994111E78D81E7BB463CB5E0?searchtype=ea_origin_id&time=all&category=households&searchquery=Danuta720&sortby=newest&max=50&maxis=false

-  gdy klikniesz w ten link , zaloguj się na gorze strony, jeszcze raz kliknij w link i dodaj moją parę do swojej Biblioteki, następnie wejdź do gry  i napisz cokolwiek w komentarzu pod Simami. Wtedy łatwo mi będzie Cię odszukać.

• Majkel1975's avatar
    Majkel1975
    6 years ago

Dodałem parę Lenon i napisałem tekst : "zrobiłem o co mnie prosiłaś" 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

Hej @Majkel1975 

Dzięki za info, ale nie dodałeś domu do Galerii 🙂

Musisz wejść na te parcelę, kliknąć na opcję: " Zapisz dom do Biblioteki", następnie otwierasz Galerię, wchodzisz  w zakładkę "Moja biblioteka", na dole obrazka domu (po lewej stronie) masz opcję: "Udostępnij pracę w galerii" - klikasz na tę strzałkę i dom znajdzie się na Twoim profilu w Galerii. Stamtąd będę mogla go pobrać i obejrzeć w swojej grze.

• Zrobiłem wg Twojej instrukcji. T jest zaułek bargain. Na górze obrazka jest mój nick z obrazkiem podobnym do wiedźmina

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

Hej @Majkel1975 

Pobrałam Twój dom i sprawdziłam go w grze. To co jest w tym domu to typowe błędy budowlane , które robią niedoświadczeni budowlańcy.

Wnioski z trybu budowy Twojego domu:

1. Wszystkie pomieszczenia-przedpokoje połączone są schodami co tworzy jeden ciąg. Jeżeli na ostatnim pietrze położysz schody, które prowadza na "poddasze", a na tym poddaszu nie zbudowałeś pokoju zakończonego całymi ścianami, to światła w tych pomieszczeniach nie będą się prawidłowo zapalały - gra je wszystkie potraktuje jak otoczenie zewnętrzne budynku.

2. Wszystkie zewnętrzne ściany budynku muszą być pełne, jeżeli zamiast całej ściany  postawisz pół-ściankę to to pomieszczenie gra potraktuje jako otwarta, zewnętrzną przestrzeń.

3. Jeżeli na poddasze  prowadzą jakieś schody i chcesz, żeby Sim tam wchodził, to musisz   zbudować tam pokój. Nie wystarczy postawić parę mebli, gra nie zaakceptuje takiego "pomieszczenia" jako pełnego, zamkniętego pokoju.

Na zdjęciach poniżej pokazałam, jak to wygląda w Twoim domu i co musisz poprawić:

1. W tym przedpokoju na parterze domu światła nie będą się poprawnie zapalały, dopóki na poddaszu nie zbudujesz pokoju, lub nie usuniesz schodów z I piętra (przedpokój) prowadzących na poddasze budynku.

2. Gdy poprawisz błędy, zmień także lampy w przedpokoju na parterze (mogą być te same), gdyż tamte jakimś cudem się zepsuły i nie będą świecić. Nowe (również te same)  na pewno będą poprawnie działać.

Na tym zdjęciu widać :

- przedpokój na piętrze, na którym dodałeś schody prowadzące na niezamknięte ścianami poddasze, a ponadto ścianę  frontową budynku w przedpokoju zamknąłeś pół-ścianką, zamiast całą ścianą. To spowodowało, że gra zaczęła te pomieszczenia traktować jako otwarta przestrzeń (teren wokół domu).

- obok przedpokoju znajduje się pokój muzyczny - jak widać na zdjęciu, także zakończyłeś jego przód pół-ścianką, zamiast całą ścianą - i też musisz to zmienić.

Na tym zdjęciu pokazuję poprawnie zamknięty budynek - wszystkie pokoje zamknęłam całymi ścianami, oraz dodałam pokój na poddaszu: widok przekroju ścian:

A tak wygląda poddasze z podniesionymi ścianami (obniżyłam dach, bo był za wysoki):

Życzę milej zabawy w grze! 🙂

Pozdrawiam.

• deczne dzięki. Nie wiem tylko dlaczego twierdzisz, ze pokój muzyczny na piętrze jest zakończony półściankiem skoro tam jest taras. Ale spróbuję to zmienić. Dzięki jeszcze raz za pomoc i cierpliwość. Teraz to nie wyszło mi wesele. Miałem wziąć pierwszy kawałek. Wziąłem , ale mi tego nie zatwierdziło. Pozdrawiam

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@Majkel1975  taras, a właściwie loggia, znajduje się z boku pokoju muzycznego, natomiast półścianka "zamykająca" pokój muzyczny znajduje się z przodu budynku. Druga półścianka to wspólna część przedpokoju i tego "tarasu". Obie półścianki trzeba zamienić na całe ściany.

Co do wesela, myślę, że nie wykonałeś wszystkich interakcji, gdyż pierwszym kawałkiem pan młody musi się podzielić z panną młodą, dopiero gdy "nakarmi" kawałkiem tortu pannę młodą, wtedy ta interakcja zostanie zatwierdzona.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,204 PostsLatest Activity: 15 minutes ago