Forum Discussion
8 Replies
- danuta7206 years agoHero+
W na stronie Galerii w przeglądarce najpierw musisz się zalogować.
Na razie spróbuj tak:
Dodaj dom do Galerii i podaj tutaj swój nick (ID), może uda mi się tam Cię znaleźć.
To jest moja strona w Galerii:
- gdy klikniesz w ten link , zaloguj się na gorze strony, jeszcze raz kliknij w link i dodaj moją parę do swojej Biblioteki, następnie wejdź do gry i napisz cokolwiek w komentarzu pod Simami. Wtedy łatwo mi będzie Cię odszukać.
Mój nick To Majkel1975
Dodałem parę Lenon i napisałem tekst : "zrobiłem o co mnie prosiłaś"
Hej @Majkel1975
Dzięki za info, ale nie dodałeś domu do Galerii 🙂
Musisz wejść na te parcelę, kliknąć na opcję: " Zapisz dom do Biblioteki", następnie otwierasz Galerię, wchodzisz w zakładkę "Moja biblioteka", na dole obrazka domu (po lewej stronie) masz opcję: "Udostępnij pracę w galerii" - klikasz na tę strzałkę i dom znajdzie się na Twoim profilu w Galerii. Stamtąd będę mogla go pobrać i obejrzeć w swojej grze.
Zrobiłem wg Twojej instrukcji. T jest zaułek bargain. Na górze obrazka jest mój nick z obrazkiem podobnym do wiedźmina
Hej @Majkel1975
Pobrałam Twój dom i sprawdziłam go w grze. To co jest w tym domu to typowe błędy budowlane , które robią niedoświadczeni budowlańcy.
Wnioski z trybu budowy Twojego domu:
1. Wszystkie pomieszczenia-przedpokoje połączone są schodami co tworzy jeden ciąg. Jeżeli na ostatnim pietrze położysz schody, które prowadza na "poddasze", a na tym poddaszu nie zbudowałeś pokoju zakończonego całymi ścianami, to światła w tych pomieszczeniach nie będą się prawidłowo zapalały - gra je wszystkie potraktuje jak otoczenie zewnętrzne budynku.
2. Wszystkie zewnętrzne ściany budynku muszą być pełne, jeżeli zamiast całej ściany postawisz pół-ściankę to to pomieszczenie gra potraktuje jako otwarta, zewnętrzną przestrzeń.
3. Jeżeli na poddasze prowadzą jakieś schody i chcesz, żeby Sim tam wchodził, to musisz zbudować tam pokój. Nie wystarczy postawić parę mebli, gra nie zaakceptuje takiego "pomieszczenia" jako pełnego, zamkniętego pokoju.
Na zdjęciach poniżej pokazałam, jak to wygląda w Twoim domu i co musisz poprawić:
1. W tym przedpokoju na parterze domu światła nie będą się poprawnie zapalały, dopóki na poddaszu nie zbudujesz pokoju, lub nie usuniesz schodów z I piętra (przedpokój) prowadzących na poddasze budynku.
2. Gdy poprawisz błędy, zmień także lampy w przedpokoju na parterze (mogą być te same), gdyż tamte jakimś cudem się zepsuły i nie będą świecić. Nowe (również te same) na pewno będą poprawnie działać.
Na tym zdjęciu widać :
- przedpokój na piętrze, na którym dodałeś schody prowadzące na niezamknięte ścianami poddasze, a ponadto ścianę frontową budynku w przedpokoju zamknąłeś pół-ścianką, zamiast całą ścianą. To spowodowało, że gra zaczęła te pomieszczenia traktować jako otwarta przestrzeń (teren wokół domu).
- obok przedpokoju znajduje się pokój muzyczny - jak widać na zdjęciu, także zakończyłeś jego przód pół-ścianką, zamiast całą ścianą - i też musisz to zmienić.
Na tym zdjęciu pokazuję poprawnie zamknięty budynek - wszystkie pokoje zamknęłam całymi ścianami, oraz dodałam pokój na poddaszu: widok przekroju ścian:
A tak wygląda poddasze z podniesionymi ścianami (obniżyłam dach, bo był za wysoki):
Życzę milej zabawy w grze! 🙂
Pozdrawiam.
deczne dzięki. Nie wiem tylko dlaczego twierdzisz, ze pokój muzyczny na piętrze jest zakończony półściankiem skoro tam jest taras. Ale spróbuję to zmienić. Dzięki jeszcze raz za pomoc i cierpliwość. Teraz to nie wyszło mi wesele. Miałem wziąć pierwszy kawałek. Wziąłem , ale mi tego nie zatwierdziło. Pozdrawiam
@Majkel1975 taras, a właściwie loggia, znajduje się z boku pokoju muzycznego, natomiast półścianka "zamykająca" pokój muzyczny znajduje się z przodu budynku. Druga półścianka to wspólna część przedpokoju i tego "tarasu". Obie półścianki trzeba zamienić na całe ściany.
Co do wesela, myślę, że nie wykonałeś wszystkich interakcji, gdyż pierwszym kawałkiem pan młody musi się podzielić z panną młodą, dopiero gdy "nakarmi" kawałkiem tortu pannę młodą, wtedy ta interakcja zostanie zatwierdzona.
Pozdrawiam.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 15 minutes ago
- 2 days ago
Nowe (chyba) menu w grze
Solved3 days ago