Forum Discussion

Re: Ocena pracy się nie poddwyższa

Witaj @F0UNDANDLOST 

W pierwszej kolejności chciałabym cie prosić, żebyś wyjęła z gry folder Mods (na pulpit komputera) i na razie nie wkładała go z powrotem.

Ponadto z gry znajdującej się w Moich Dokumentach usuń następujące pliki/foldery:

- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,

Następnie napraw grę na Origin , wejdź do gry i sprawdź czy nadal nie ma postępu oceny.

Napisz mi, proszę, w jakiej karierze występuje ten przypadek, oraz opisz  dokładniej czego dotyczy, a także na jakim poziomie kariery, żebym mogła sprawdzić w swojej grze.

Pozdrawiam.

9 Replies

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    7 years ago

Witaj @F0UNDANDLOST

Napisz proszę konkretnie, o jaką karierę chodzi. Czy wszystkie wymagania do awansu zostały wykonane? Pokaż na zdjęciu jak wygląda progres kariery Twojego sima (zakładka Kariera).

Pozdrawiam 🙂

Nie jestem pracownikiem firmy EA, pomagam jako gracz.

• Nie mam screena zakładki kariery, ale zawsze dbam, aby simowie wykonali dzienne zadania i byli szczęśliwi. Ocena jak pisałam, potrafi się odrobinkę podwyższyć przy wyluzowaniu się, a potem strzałka stoi w miejscu. Muszę się męczyć i próbować różnych opcji, aby ocena się podwyższyła. Najwyższy poziom kariery w moim przypadku wynosi 7

• Gdy wybieram opcję pracuj ciężko, ocena pracy poprawi się bardzo minimalnie albo wcale, jest tak w każdej opcji nie licząc wyjdź wcześniej

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@F0UNDANDLOST 

Trudno Ci pomóc, gdy nie odpowiadasz na moje pytania. 🙂

Napisz, proszę, w jakim zawodzie pracuje twój sim.

Odpowiedz  także na pytania z pierwszego mojego postu oraz czy wykonałaś podane przeze mnie czynności - pomoże nam to ustalić, czy to jest błąd gry, czy jakiś błąd spowodowany modami, które masz w grze.

Pozdrawiam.

• 1 simka pracuje jako muzyk i ma 7 poziom kariery, 2 sim jest na 5 poziomie w karierze guru techniki, 3 simka jako kucharka na 4 poziomie, a ostatnia simka jako bizneswoman na 3 poziomie. Origin aktualnie weryfikuje pliki gry i usunęłam wszystko, co było podane w 1 odpowiedzi
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@F0UNDANDLOST 

Czy mam rozumieć, że w tej chwili naprawiasz grę na Origin? 🙂 Jeżeli tak, to wejdź do gry i sprawdź wszystkie zawody.

W każdym zawodzie, do dobrego jej wykonania potrzebne są odpowiednie nastrójniki. Na przykład w pracy guru techniki najlepszymnastrojnikiem dla sima jest  skupiony. Sprawdź też, czy twoje simy są wypoczęte, dobrze by było, żeby paski potrzeb miały zapełnione przynajmniej w połowie.

• Simów do pracy zawsze wypuszczam z prawie pełnymi paskami potrzeb i zawsze są szczęśliwi, zawsze awansowali po dniu lub dwóch dniach pracy
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@F0UNDANDLOST 

Przyznam, że u mnie w grze ten błąd nie występuje. Nie znalazłam też nigdzie opisu tego rodzaju problemu. 🙂

Przypuszczam zatem, że błąd w twojej grze prawdopodobnie spowodował jakiś wadliwy mod, lub zwykły zapis gry.

Moja rada:

1.Wyjmij folder z grą z Moich Dokumentów na pulpit komputera.

2. Zaloguj się na Origin i włącz grę ( w Moich Dokumentach utworzy się nowy folder The Sims 4).

3. Wejdź do gry, następnie do jakiejś rodziny i sprawdź ocenę pracy w nowej karierze.

4. Zawsze zapisuj grę według opcji "zapisz jako".

Przeczytaj uważnie cały poradnik, pomoże ci to w przyszłości uniknąć błędów w grze:

https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,197 PostsLatest Activity: 4 hours ago