Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
6 years ago

Re: ciągły przycisk ,,kończenie,,

@Paulina282899

Cos poszlo nie tak podczas aktualizacji,
Wejdz na Origin/Moja Biblioteka gier - prawym myszy na okladkę TS4 - opcja napraw. Musisz odczekać az Origin sprawdzi wszystkie dodatki.
Ta naprawa moze sie nie powieść za pierwszym razem albo trwac bardzo dlugo. Jednak sprobuj to ponowic jesli za pierwszym razem się nie uda.
Po udanej naprawie znów klikknij prawym myszy na TS4 i eybierz :"sprawdź aktualizacje"

Jesli jednak naprawa stanie zupelnie i ponowne próby nic nie dadzą albo nie bedziesz miała wcale opcji "Napraw" w bibliotece, to niestety bedziesz musiala reinstalowac grę.
Aby nie stracic swoich sejfów i biblioteki przed reinstalacją odszukaj w Dokumentach folder The Sims4 i wysuń go myszka na pulpit komputera ,
Scieżka do folderu The Sims 4
 Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Edit: 

Czy to jest Hight Sierra 10.13 moze? ?

Nie jestem pracownikiem EA

5 Replies

• posiadam Hight Sierra 10.13.3 ale nie sądze by to była wina mojego systemu bo wszystko dzialalo dobrze przed aktualizacja gry.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@Paulina282899

A czy gra daje się naprawic?

@Paulina282899 

Edit

To moze mec zwiazek z aktualizacja systemu 

The Sims 4 otrzymał ważną aktualizację dla użytkowników komputerów Mac w dniu 24 kwietnia.
    Aktualizacja nie dotyczyla zawartości gry, ale zmienił się sposób, w jaki gra jest zainstalowana, aby była zgodna z warunkami Apple.
    Po tej aktualizacji system komputera sprawdzał, czy pobieranie w Origin jest bezpieczne i czy można go uruchomić. Moglo to sie pokazywać wlasnie się jako finalizing.
    Czasami to sie nie zmieniało i mogło wygladać jakby ten proces sie zawiesil
    Co nalezy wtedy zrobic:
    Kliknij na biale zebate koleczko na dole ekranu z nazwa settings/ustawienia i wybiwe opcje Repair/Napraw

Tak jak na zalaczonym zdjeciu

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@Paulina282899 

Do tego co napisała @kreatora dodam, że największym błędem po pobraniu aktualizacji na Origin jest wylogowywanie się z konta Origin.

Aktualizacja gry nie kończy się na jej pobraniu -  gdy dobiegnie ona końca na Origin  - zawsze należy wejść do gry , a następnie do jakiegoś otoczenia (a następnie wyjść z gry bez jej zapisywania) - dopiero ta czynność  zakończy aktualizację, wtedy też wszystkie pliki systemowe gry poprawnie się skonfigurują z nową aktualizacją gry.

Pozdrawiam.

• Nie próbowałam kompletnie niczego ponieważ nastraszono mnie, że podczas kończenia aktualizacji itp moze mi sie zatrzymać i nie wyłącze origina. Chciałabym sie dowiedzieć czy to prawda i co zrobić jezeli tak sie stanie. Jak wrócę do domu to spróbuje naprawić grę 🙂

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@Paulina282899

Ta pokazana na zalaczonym do mojego postu zdjeciu opcja w w zebatym kólku nie sluzy do naprawy gry ale ma wymusic na twoim systemie Mac zakończenie weryfikacji Origin, ktorego to procesu twoj komputer nie tylko nie zakonczył ale w ogól przestał to robić uniemozliwiajac Tobie grę.
    Informacja "finializing " nie odnosi sie do aktualizacji gry ktora pewnie przeszla bez problemu i sie zakonczyla sukcesem , bo plików gry wcale ta aktualizacja nie dotyczyła, ale do finalizowania weryfikacji Twojego Origin przez nowy system zabezpieczeń Apple, ktore zostal wprowadzony do komputerów Mac kwietniowym updatem wszystkich komputerów Mac
    Gre na Origin mozesz naprawic tez oczywiscie, ale obawiam sie ze dopoki system Twojego komputera nie zakonczy weryfikacji Origin, aby sprawdzić czy on odpowiada standartom Apple po ostatniej aktualizacji i tak ta opcja bedzie niedostępna.
    Po ostatniej aktualizacji Apple kazda aplikacja i kazda gra jesli masz inne na twoim komputerze byla poddana takiej weryfikacji przez system twojego komputera. Ostatnia aktualizacja EA byla wlasnie po to aby Origin i gra odpowiadaly wymaganiom Apple.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,298 PostsLatest Activity: 30 minutes ago