Re: Nie mogę ulepszyć łóżka
Witaj @Owca2811
Problem pojawił się u Ciebie po łatce dlatego, że przed aktualizacja gry nie wyjęłaś z niej folderu Mods - dlatego gra uległa uszkodzeniu.
W tej chwili weszłam do gry i sprawdziłam, nie ma problemu z ulepszeniem tego łóżka:
W wymienionej niżej kolejności wykonaj następujące kroki:
1. Wyjmij z gry folder Mods i nie wkładaj go z powrotem do gry, gdyż znajdują się w nim nieaktualne mody, bądź CC.
2. Z folderu gry znajdującego się w katalogu Dokumenty/Electronic Arts/The Sims 4 - usuń następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache.package
To są pliki tymczasowe i po ponownym włączeniu gry, odbudują się jako nowe zapisy.
3. Napraw grę na Origin, klikając PPM (prawy klawisz myszki) na okładkę gry.
4. Zanim ponownie włożysz do gry jakieś mody, lub obiekty CC, najpierw zapoznaj się z Poradnikiem.
- w pierwszej kolejności sprawdź mod na ilość kolumn w CAS i inne mody - po każdej aktualizacji gry wszystkie mody tracą swoją aktualność i trzeba je zastępować nowymi bądź zaktualizowanymi. Ponadto niektóre mody gryzą się ze sobą i nie mogą występować razem w tej samej rozgrywce.
- a potem CC typu: skórki(skiny), rzęsy,oczy,
- oraz CC z trybu budowy: prysznice, stoliki, inne.
Jeżeli to nie pomoże to trzeba będzie przywrócić grę do ustawień fabrycznych.
W tym celu:
1. W katalogu Dokumenty/Electronic Arts do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np.: The Sims 4-stara gra.
2. Zaloguj się na Origin "Jako administrator" - klikając PPM na ikone aplikacji Origin.
3. Włącz grę - w katalogu Dokumenty/Electronic Arts pod The Sims 4-stara gra utworzy się nowy folder The Sims 4.
Ale uwaga! - proces utworzenia nowej gry zostanie poprawnie dokończony, gdy wejdziesz do CAS i wybierzesz jakiegoś Sima, a następnie wejdziesz z nim do jakiejś okolicy i zakwaterujesz go na jakiejś działce, a następnie zapiszesz grę.
Zawsze zapisuj grę według opcji "zapisz jako", gdyż zwykłe zapisy ("zapisz" i Zapisz i wyjdź") psują grę.
Pozdrawiam.