Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
9 years ago

Re: Wersja Jezykowa The Sims 4?

Hej @Maqneto2

Masz całkowita rację jeżeli chodzi o zakupy na Origin, jeżeli zdecydowałbyś się na zakup podstawowej wersji gry, do Twojego konta zostałaby przypisana wersja językowa przewidziana dla danego kraju. 

Inaczej sprawa się ma z dodatkami 🙂. Jeżeli na Twoim koncie znajduje się gra w języku polskim, dodatek również będzie w tym języku. Nie będąc gołosłownym, sprawdziłem to na własnej skórze, mając podstawową wersję gry w języku polskim, będąc poza granicami Polski, kupiłem dodatek Wampiry. Wszystko było w naszym ojczystym języku 🙂

// Przeniosłem też Twój post na właściwe forum 😉 // 

5 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago

Hej,

wykorzystam ten wątek do swojego problemu 🙂

Obecnie mam The Sims 4 z wieloma dodatkami, kupowane przez Origin. Zależy mi na języku angielskim w grze i już dobrze wiem, że nasz region nie przewiduje tego języka. 

Bardzo mi jednak zależy i zastanawiam się jak to zrobić. 

Czy byłoby to możliwe, że kupiłabym pudełkową wersję angielską i bym ją zainstalowała.

No i tu pytania:

1. Czy na swoje obecne konto Origin czy koniecznie na nowe?

2. No i co z dodatkami - na nowe konto, to wiadomo, że nie da rady ich przenieść, ale czy gdybym miała na jednym koncie dwie wersje językowe (o ile w ogóle można) to czy moje obecne dodatki byłyby możliwe do zainstalowania na obu wersjach gry?

Szkoda, że do EA można tylko dzwonić o pomoc. 

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    9 years ago

@safarov23 Hej!

Jak już mój kolega nadmienił, dodatki są zależne od wersji językowej podstawy. Więc w Twojej sytuacji jeśli zdecydujesz się zakupić wersję angielską gry (polecamy sprawdzone sklepy) po przypisaniu nowego klucza EN na Twoje obecne konto Origin, powinno nastąpić nadpisanie klucza PL podstawy gry. Umożliwi Ci to instalację/pobranie wersji angielskiej (po uprzednio odinstalowaniu wersji polskiej gry) i zabawę razem ze wszystkimi dodatkami już w języku angielskim. ⭐ 

• A jak to się ma do zakupu gry w sklepie stacjonarnym. Podstawową wersje gry mam w języku angielskim, chciałaby kupić w sklepie dodatki i akcesoria z tym, że dostępne są w języku polskim. Czy uda mi się je zainstalować i będą działać poprawnie? 

• EA_Ataashi's avatar
    EA_Ataashi
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

Cześć @Chmielowa

Dodatki zakupione w sklepie również "dopasują się" do podstawowej wersji gry, którą posiadasz 🙂

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Czesc. Czy jest mam podstawe zakupiona w Anglii, a dodatek w Polsce to czy dodatek zadziala czy jest jakas blokada ?

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,298 PostsLatest Activity: 36 minutes ago