Forum Discussion

Re: Wyłączony lub usunięty dostęp do gry the Sims 4 - PC/ EA App

@daraidagaMnie po dniu, może dwóch od tamtego posta pojawiły się, wczoraj po niespełna 2 tygodniach problem był znowu, po kontakcie z supportem wróciły, ale wymagają konta epic, a żadne konto epic nie jest u mnie powiązane z kontem ea - sprawdzałam 3 razy bo mam konto na epicu też.

edit: Po kontakcie z supportem i wyczyszczeniu cache EA app, simsy ponownie zniknęły z zainstalowanych gier. Support odsyła tutaj, aby spojrzeli na problem inni gracze i managerowie z forum. Po haśle, że wątek istnieje i problem jest nie tylko u mnie - rozkładają ręce, bo nie umieją pomóc. Wyślą notkę do kogoś wyższego szczebla żeby na to spojrzał - innymi słowy - nie zrobią nic.

15 Replies

• KittekNatka's avatar
    KittekNatka
    2 years ago

Miałam podobny problem właśnie też jakieś 2 tygodnie temu. Zrobiłam wszystko co tylko znalazłam na anglojęzycznych forach itd.. Finalnie po 3 dniach gra się naprawiła gdy przy włączonym nagrywaniu OBS-em (W celu nagrania filmu do zgłoszenia do supportu) po 2137 czyszczeniu pamięci gra cudownie zadziałała. Dziś kolejny raz gra zniknęła z mojej biblioteki. Oczywiście dodatki pokazują się jako zainstalowane - w samej grze wyskakuje błąd pobierania. Przy zalogowaniu się na drugie konto EA darmowa wersja od razu widnieje w bibliotece i można odpalić grę. Mam nadzieję, że problem ten zostanie szybko rozwiązany, bo robi się to już żenujące.

• Zaraz rzucę to też na angielskie forum, ale przed chwilą do mnie dotarło, że to się powtarza jak są promki na ea app. Nie jestem pewna, ale wygląda jakby wywoływały u niektórych jakiś problem. I tak, u mnie też dodatki są pokazane jako zainstalowane.

• Genera1109's avatar
    Genera1109
    2 years ago

też mam ten problem, nie wiem co mam zrobić. Gra jest zainstalowana, nie ma jej w aplikacji jako pobrane, ale jak włączam ją z pulpitu to pokazuje się ten sam komunikat o zawieszeniu. Nie mam pojęcia co robić, a support nie odpowiada 

• KittekNatka's avatar
    KittekNatka
    2 years ago

@Simomaniaczka @daraidaga @natinatiL1 @Genera1109 @EA_Kalina @Udało się "naprawić" problem. Rozwiązanie padło w innym wątku na forum i w moim przypadku zadziałało. Kluczem jest połączenie konta Epic z kontem EA, przy próbie odpalenia gry przez Epica gra magicznie pojawiłą się w liście zainstalowanych gier w EA App i włączyła się bez problemów ze wszystkimi modami i zapisami. Mam nadzieje że wam też pomoże 🙂

• Widziałam to rozwiązanie, ale szukam dalej, bo nie chcę łączyć kont. Nie jestem pewna czy komputer uciagnie 2 lanchery w tle to raz, a dwa, nie zawsze epic widzi dodatki o czym ludzie pisali.

• Kura12ziom's avatar
    Kura12ziom
    2 years ago

Jak pisałem w podobnym wątku, jedyna opcja, która zadziałała (a sprawdziłem ich bardzo wiele) to połączenie konta z Epiciem. Wtedy Epic wymusza instalacje na Ea App. To chyba działa na takiej zasadzie, że Ea App widzi grę ale nie w swojej bilbiotece. Bez sensu. Też nie podoba mi się korzystanie z gry na dwóch apkach. Z jednej będę ciągnął grę, z drugiej DLC do niej :/ Zwłaszcza, że Epic lubi wyrzucać błędy. Pamiętam jak rozdawali DLC za darmo. Wolałem je kupić drugi raz na Ea App niż za darmo mieć z Epica, bo granie na 2 apkach to był dramat XD Powodzenia użytkownikom na słabszych komputerach/lapkach, jeśli będą musieli grać w taki sposób. Nie rozumiem, jak taki problem w ogóle może występować. To powinno niezależnie od siebie pracować, jeśli gra jest w bibliotece, a w szczególności na dysku o.O Jedyne, z czym powinien być błąd, to zawartość społeczności. Jestem ciekaw, czy gra w ogóle zadziałałaby w trybie offline, bo dawno tego nie sprawdzałem. Ehh co za czasy xD Wszędzie się loguj, wszędzie miej konto. Niech tak dalej będzie, to wróci era piractwa XD Na własne życzenie tworców :[ A hit jest taki, że błąd już nie raz występował. Nawet widzę, że jakaś użytkowniczka podobny problem miała ok. 2 tygodnie temu. Liczę na szybkie rozwiązanie problemu :[

• Przez samo EA App działało offline, często tak grałam. Przy dwóch launcherach wątpie żeby się dało. Dla mnie to głupota, żeby musieć łączyć ea z epiciem, skoro nigdy simsów na koncie epic nie miałam chociaż kiedyś miałam je połączone i rozdzieliłam, bo dziwne rzeczy sie mi działy z grami. Z simsami też i było ok, aż do lutego. Na anglojęzycznym kazali zgłaszać błąd raportem błędu EA App i podać jego ID w tamtym wątku. Ja zgłosiłam i czekam dalej. Może w międzyczasie naprawi się samo, bo konta na nowo podłaczyć chyba sie nie da.

• Zuzanesia's avatar
    Zuzanesia
    New Novice
    2 years ago
    @Simomaniaczka Mam ten sam problem. W czwartek wieczór wszystko działało a dzień później błąd, że dostęp do gry ograniczony. Po odinstalowaniu i próbie zainstalowania na nowo gra się nie pobiera i wyrzuca błąd, również przy próbie instalacji na innym urządzeniu.
  • Szczerze to jakiś żart, mi próbowali oni wmówić ,że mam sims 3 i 4 bo oba ten sam błąd mają z xbox game pass, co jest niemożliwe bo 4 posiadam od września 2018 ,3 od 2020, konto xbox mam założone w 2022. Teraz nawet nie mam opcji live chatu, a na emaile nie odpisuja.

• @ktostam1764live czat jest dostępny w którejś opcji, tylko musisz zakończyć tamtą sprawę ręcznie, wiem bo korzystałam nawet teraz jak gra mi znikła. Na maile do tej pory odpisywali, ale może za dużo zgłoszeń mają i się poddali albo nie wyrabiają. Mnie się już skończyły pomysły, bo epic niestety u mnie odpada, poza tym to tylko obejście a nie rozwiązanie problemu.

• catkotcat's avatar
    catkotcat
    2 years ago

Ja po prostu nie mogę uwierzyć, że co rusz są jakieś problemy - jeśli nie z samą grą, to z aplikacją. Nawet jeśli ktoś chciałby spróbować nie mówić źle o EA, to częstotliwość takich sytuacji po prostu to uniemożliwia. Kompletna porażka.

Po przejrzeniu polskich i anglojęzycznych wątków wychodzi na to, że na ten moment nie można nic zrobić. Nie jest to nasza wina, tylko wina samej aplikacji, najpewniej coś związanego z aktualną promocją. Pozostaje więc czekać. To, co mnie tylko niewyobrażalnie denerwuje to niewiedza  -  nie wiadomo ile to może potrwać. 

• Potwierdzam wszystkim niezdecydowanym, że powiązanie epica z ea app faktycznie działa. 

To, co zrobiłam to kopię gry na wszelki wypadek, kopię saves i wszystkich moich modów. Następnie odinstalowalam grę. 

W następnej kolejności z pozycji epica kliknelam instaluj, a epic wysłał to żądanie do ea app. Cała instalacja rozpoczęła się od razu w ea app. Gra działa.

• @catkotcat Ja nie mówię, że nie, ale po pierwsze to tylko obejście a nie naprawienie problemu, po drugie - jak ktoś ma średni albo słaby komputer to różnie może to działać, bo będzie bardzo obciążony, po trzecie - jeśli powiązanie było już kiedyś to nie można go zrobić drugi raz o ile dobrze zrozumiałam, po czwarte - podobno problem dotyczy też sims 3, a z nimi to nie pomoże. Po piąte - nie każdy ma konto epic, a nie widzę sensu w zakładaniu go, jeśli ktoś nie chce z niego korzystać. Powtarzanie przez kolejne osoby. że połączenie ea i epica pomaga moim zdaniem jest bez sensu, bo to oni mają naprawić problem tak żeby działało wszystkim.
  • catkotcat's avatar
    catkotcat
    2 years ago

Problemem jest to, że wielu użytkowników nie jest w stanie włączyć swojej gry, więc powiązanie konta epic z ea nie jest obejsciem problemu, a alternatywną formą rozwiązania go  - after all, dzięki temu gra odpala się bez żadnego problemu. 

Zgadzam się jak najbardziej, że wadliwa jest tutaj aplikacja EA tylko i wyłącznie, nie zliczę jak dużo wczoraj przeklinałam w ich kierunku. 

Moje potwierdzenie jest bardziej skierowane w kierunku osób, które tak jak ja nie chcą czekać   - bądź co bądź, problem trwa od zeszłego tygodnia. That's all. 

• ktostam1764's avatar
    ktostam1764
    2 years ago

mam wszystkie sprawy zamknięte od 2 dni jednak nadal nie mam tej opcji nigdzie

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,298 PostsLatest Activity: 6 hours ago