Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
3 years ago

Re: Dezinstalacja The Sims 4

@matyldaxo

Zakładam, że jesteś na Win10
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu następnie odszukaj na liście, która się pokaże „System” a dalej po kliknięciu w to odszukaj na następnej liście Moj komputer i kliknij w to. Pokażą się > dyski C i D wybierz dysk C jeśli EA ap zainstalowałaś na tym dysku zgadzając się na lokalizacje wskazaną przez komputer i nie zmieniałaś ręcznie jej lokalizacji. Kliknij w ten dysk i odszukaj tam folder Program Files, a w nim finalnie folder EA Games.
Wywal ten folder EA Games do kosza!

To nie koniec wywalania!
Teraz znowu Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista -wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > ale tym razem wybierz Użytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Ten folder The Sims4 tez wyrzuć do kosza!

Teraz zaloguj sie na swoje konto w EA Ap
Otwórz Moja biblioteka gier i kliknij na okladke TS4 aby gre zainstalować na swoim komputerze

6 Replies

• @kreatora Gdy zainstalowałam grę jeszcze raz, nie pokazuje się ona w aplikacjach na komputerze, nie pojawiła się na pulpicie. Gdy próbuję ją włączyć na EA App, znowu wyskakuje ten sam błąd który był przed odinstalowaniem gry "unable to start: initialization error at start up". Czy da się coś z tym zrobić?
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @matyldaxo

To jest zupelnie inny rodzaj bledu. Wygląda na to, że Aplikacja EA ma zablokowany dostep do folderu instalacyjnego gry
    1. Jesli przes zainstalowaniem EA Ap uzywalas platformy Origin wejdź jeszcze raz w System > dysk C odszukaj tym razem tym razem folder Pliki programów (x86) i sprawdź czy jest tam w nich folder Origin Games. Jesli jest wywal go do kosza..
    2. Jesli masz zainstalowany jakiś program antywirusowy pobrany z netu taki jak Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikolwiek inny - wyłącz go, albo odinstaluj. Albo dodaj w nim pliki exe gry do wyjątków. Na dziś każdy z tych programów potrafi zablokować losowo pliki gier. Nawet ten uruchamiający grę.
    Tu jest info jak powinno się odinstalować Avast
    https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
    Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, Odinstaluj . Następnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić
    Jeśli chcesz testowo wylaczyc taki program wpisz w Google jego nazwę i slówko Disable. Wyłączanie.
    W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki gry.

Mozesz tez dodac plik exe gry do wyjatkow w antywirusie
    Scieżka do tego pliku w Windows 10 :
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files > EA games ) >The Sims4 > Game (tego folderu szukaj pod literka g) > Bin W podfolderze Bin znajduje sie plik zaczynajacy sie od literek TS4 i ten plik nalezy dodac do wyjatków
    Tu jest jak to zrobić w Avast (nie ma instrukcji po polsku)
    Inne - https://www.easy.ac/en-us/support/game/guides/antivirus/
    Jesli to co wyzej nie pomoze albo
    3. Inna opcją jest zablokowanie gry przez zaporę Windows Defendera lub inny program dzialajacy w tle ale najpierw sprawdź punkt 1 i 2
    Takie pytanie czy opcja Napraw na EA Aplikacji u ciebie dziala?
    Na okladce gry w bibliotece są trzy kropki - kliknij w nie, wybierz opcje Napraw i sprawdz czy EA Ap zacznie naprawiać grę. To pokaze czy komputer ma dostep do folderu instalacyjnego
  • @kreatora Próbowałam naprawiać grę w EA app, pokazuje jako naprawione ale nic się nie zmienia. Nie mam żadnego antywirusa na komputerze, a nie wiem czy mogę usunąć cały folder Origin Games jeśli mam tam tylko The Sims 2 i The Sims 3, które miałam kiedyś na koncie Origin?
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@matyldaxo

Jesli nie masz w folderze Origin Games gry The Sims4 tylko wyzej wymienione gry to rzeczywiście powinnaś zachować ten folder.

1. Czy uzywalas na Origin wersji gry normalnej czy Tradycyjnej? 

Jesli zainsytalowalas wersje tradycyjna bo tylko takiej mogl uzywac twoj komputer to na EA Ap nie bedzie gra działac 

2. . W jaki sposób odinstalowałas Origin z komputera?
    Jesli zrobiłaś to opcją Windowsa Dodaj /Usun program to nigdy nie odinstaluje Origin calkowicie i w rejestrach komputera pozostaja resztki Origin

3. Sprawdź czy gra sie w ogole zainstalowala w folderze EA Games.

Jesli tak 

Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System  a dalej po kliknieciu w to  odszukaj  Moj komputer > dysk C.> Program Files >Origin games >The Sims4 > game (szukaj pod literka g) > Bin 

W folderze Bin bedzie plik TS4 lub TS4.exe - kliknij w niego i sprobuij uruchomic grę

Edit :

@matyldaxo 

Jesli to wszystkonie pomoze odinstaluj EA ap wywal folder EA Games do kosza 

Pobierz Origin (tylko ztego linku wciąż jest dostępny)

https://www.dm.origin.com/download

Zaloguj sie na swoje konto i pobierz gre z bibliotelki Origin 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,289 PostsLatest Activity: 2 hours ago