Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: PO ZAINSTALOWANIU AKTUALIZACJI I NOWYCH PAKIETÓW NIE DZIAŁA MI EDYCJA PARCELI

@zaczytanaaga

Jesli masz jakikolwiek program antywirusowy oprocz tego jaki dostalas z systemem od Microsoftu czy Apple, taki ak Avast, AVG, Sophos czy Kasperky wylacz go albo odinstaluj,
Jest opcja ze podczas aktualizacji zablokowal ci poprawną istalacje aktualizowanch plików.
Nastepnie napraw gre na Origin
Origin /moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry - opcja napraw
Jesli to nie pomoże:
1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
Znajdziesz go w Dokumentach > Electronic Arts > The Sims4
Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2. Nastepnie napraw gre na Origin
Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
3. Sprobuj wlaczyć teraz gre aby utworzyć nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
Zacznij nowa gre byle jakim simem i sprawdz czy w nowym folderze gry tez masz ten bład.
4 Jesli blad znikł zapisz grę i wyjdź z gry
5. Nasiepnie z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach usuń do kosza nastepujące foldery: Saves i Tray.
6. Skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
7. Jesli mialaś jakies mody, czy CC nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Bedziesz prawdopodobnie potrzebowała ich nowych wersji już dostosowanych to tej aktualizacji.
Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli mialaś jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) i duzo CC na simach, to stary sejf mogl sie zbugować.
Jesli chcesz uzywac modów i CC przeczytaj ten poradnik
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA

1 Reply

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,182 PostsLatest Activity: 2 hours ago