Forum Discussion

Re: GTX 1060 problem z fps'ami

Hej,

Tak jak zostało wspomniane w TYM temacie, w przypadku karty graficznej GTX 1060 problemem może być sterownik 397.31. Jeśli z niego korzystasz, zalecane jest wtedy odinstalowanie sterownika, a następnie instalacja starszej wersji np.391.24. 

7 Replies

• FRUGO238's avatar
    FRUGO238
    8 years ago

Niestety nvidia nie pozwala mi zainstalować starszych sterowników

• FRUGO238's avatar
    FRUGO238
    8 years ago
    Niestety kiedy odinstalowałem nowy sterownik i próbowałem zainstalowac starszy to pisałem ze nie mogę
  • Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    8 years ago

Hmmm, a jaki komunikat widzisz przy próbie zainstalowania sterownika?

Dodatkowo jakiś czas temu Nvidia wydała kolejny sterownik do gtx 1060, spróbuj zainstalować go poprzez Nvidia experience.

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@FRUGO238 Hej!

Instalacja starszych sterowników powinna być możliwa, gdyż sam czasami wracam do starszych wersji. Jeśli jednak z jakichś przyczyn nie możesz, zejść w dół ze sterownikiem, zadbaj aby był najnowszy. Jeśli nadal liczba klatek jest poniżej oczekiwań, zrób poniższe:

Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie  (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) 

1. Zmień nazwę folderu Battlefield 1 w bibliotece Dokumenty na np. Battlefield 1 kopia
    2. Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ) 
    3. Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
    4. Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder Battlefield 1 w Dokumentach!  

Ustaw Tryb Wysokiej Wydajności oraz inne wartości jak poniżej dla BF1.exe w Panelu Sterowania NVIDIA  + Ustawienie planu zasilanie Windows na High Performance (Wysoka wydajność)!

Powodzenia! 🤞

P.S Jak @Revan2000s wspomniał, najnowsze sterowniki w wersji 397.64 sprawiają problemy również w innych tytułach, dlatego zalecam instalację wersji 391.24 lub 390.77 z tej strony 

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,140 PostsLatest Activity: 4 hours ago