Forum Discussion

ruterskuter's avatar
5 years ago
Solved

Crash przy zapraszaniu znajomych

Witam, Gra się crashuje po tym jak klikam zakładkę znajomi, lub po prostu ten plusik w lobby by kogoś zaprosić, gra się wtedy freezuje a później sama zamyka (jakbym kliknął alt + F4) czego oczywiście nie robię , nie pomógł reinstal, ani sprawdzenie spójności plików gry, Apexa mam na steam, Ktoś wie może o co chodzi lub ma jakiś pomysł jak to naprawić?.

• Hej @ruterskuter @Kilan8_its_me @I-Senqu-I 

Studio Respawn wydało aktualizację mającą na celu rozwiązanie napotkanego przez Was problemu: 

8 Replies

• Produkt: Apex Legends
    Platforma:PC
    Podaj na jakiej platformie grasz? PC
    Model karty Nvidia lub AMD AMD Radeon 530
    Podaj ilość pamięci RAM w GB 8
    Jaki jest Twój tag gracza/PSN ID/nazwa konta EA? Kilan8_its_me
    Przekaż nam gamertag-i/PSN ID/publiczne ID EA Twoich członków drużyny, jeśli to możliwe.
    Czy korzystasz z oprogramowania posiadającego nakładki? Tak
    Jeśli tak to wymień z jakich programów korzystasz. Discord
    Czy po wyłączeniu tego oprogramowania odnotowywujesz jakiś efekt? Nie
    Którą Legendą grałeś/grałaś? (jeśli dotyczy)
    Których Legend używali członkowie Twojej drużyny? (jeśli dotyczy)
    Gdzie pojawił się problem? W meczu
    W jakiej części mapy lub menu byłeś/byłaś? Jeśli nie pamiętasz dokładnej nazwy, opisz lokalizację, lub opisz co chciałeś/ chciałaśzrobić w menu. W każdej części mapy.
    Co robiłeś/robiłaś kiedy pojawił się problem? Na przykład: Problem pojawił się podczas odradzania się na członku drużyny, podczas używania umiejętności, kiedy członek drużyny opuścił grę. Pojawia się w każdej sytuacji podczas meczu
    Czy członkowie Twojej drużyny również napotkali ten problem? Nie
    Ile meczy pod rząd rozegrałeś/rozegrałaś zanim pojawił się problem? 2-3 mecze
    Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm) Codziennie
    Jak często występuje ten problem? 10% - 49%
    Jak duży jest problem? Znaczny wpływ na rozgrywkę
    Co się dzieje? Gra crushuje po czym nie mogę jej wyłączyć. Żadne okienko błedu nie wyskakuje. Po wejściu w task-manager i zakończeniu zadania wyskakuje okienko, iż zadanie nie może zostać zakończone cały system Windows 10 się zawiesza.
    Co powinno się stać? Gra powinna działać normalnie.
    W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Niestety nie wiem.

Proszę o szybkie rozwiązanie problemu lub o wskazówki jak ten problem rozwiązać.

.

• Produkt: Apex Legends
    Platforma:PC
    Podaj na jakiej platformie grasz? PC
    Model karty Nvidia lub AMD GTX 950 gaming 2GB
    Podaj ilość pamięci RAM w GB 8GB
    Jaki jest Twój tag gracza/PSN ID/nazwa konta EA?  I-Senko_San-I
    Przekaż nam gamertag-i/PSN ID/publiczne ID EA Twoich członków drużyny, jeśli to możliwe.
    Czy korzystasz z oprogramowania posiadającego nakładki? Tak
    Jeśli tak to wymień z jakich programów korzystasz. Steam, Discord
    Czy po wyłączeniu tego oprogramowania odnotowywujesz jakiś efekt? Nie
    Którą Legendą grałeś/grałaś? (jeśli dotyczy)
    Których Legend używali członkowie Twojej drużyny? (jeśli dotyczy)
    Gdzie pojawił się problem? W lobby (poczekalnia przed meczem)
    W jakiej części mapy lub menu byłeś/byłaś? Jeśli nie pamiętasz dokładnej nazwy, opisz lokalizację, lub opisz co chciałeś/ chciałaśzrobić w menu. Wcisnąć przycisk znajomi
    Co robiłeś/robiłaś kiedy pojawił się problem? Na przykład: Problem pojawił się podczas odradzania się na członku drużyny, podczas używania umiejętności, kiedy członek drużyny opuścił grę. kiedy nacisnąłem przycisk znajomi
    Czy członkowie Twojej drużyny również napotkali ten problem? Tak
    Ile meczy pod rząd rozegrałeś/rozegrałaś zanim pojawił się problem? 0
    Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm) 06.01.2021
    Jak często występuje ten problem? 100%
    Jak duży jest problem? Niewielki wpływ na rozgrywkę
    Co się dzieje? Kiedy wchodzę w ikonkę znajomych gra się zacina na jakieś 10s a następnie się zamyka.
    Co powinno się stać? Nom wyświetlić listę znajomych
    W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Ja pobrałem aktualizacje noc walk i po tym to wszytko się zaczęło dziać.

...

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @ruterskuter @Kilan8_its_me 

Dziękuję za Wasze zgłoszenia. 

Poprosiłbym, abyście wyłączyli wszystkie programy wykorzystujące nakładki, lub ewentualnie uruchomili komputer w trybie czystego rozruchu .

@Kilan8_its_me Zdaje się że dla Twojej karty graficznej są dostępne nowsze sterowniki - link.  

@I-Senqu-I Połączyłem Twój temat z innym dotyczącym tego samego problemu.

• @EA_Kuba Niestety problem który opisałem ponownie się pojawia. Tym razem niestety dzieje się to w drugim lub pierwszym meczu gra crushuje. Nie da się jej wyłączyć i po około 30 sek. od zakończenia zadania w menadżerze zadań cały system crushuje i muszę wyłączać kompa przyciskiem.
    Nie wiem co się dzieje, ale kilku moich znajomych ma podobny problem tyle że pojawia on się rzadziej.
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @Kilan8_its_me 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i przykro mi, że problem występuje ponownie. 

Studio Respawn aktualnie pracuje nad rozwiązaniem tego problemu, jeśli pojawią się jakieś dodatkowe informacje - dam Wam znać. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @ruterskuter @Kilan8_its_me @I-Senqu-I 

Studio Respawn wydało aktualizację mającą na celu rozwiązanie napotkanego przez Was problemu: 

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 day ago
2,464 Posts