Forum Discussion
Produkt: Apex Legends
Platforma:Sony Playstation 4
Podaj na jakiej platformie grasz? Sony PlayStation 4 Slim
Jaki jest Twój tag gracza/PSN ID/nazwa konta EA? Pauro177
Przekaż nam gamertag-i/PSN ID/publiczne ID EA Twoich członków drużyny, jeśli to możliwe. nie dotyczy
Czy korzystasz z oprogramowania posiadającego nakładki? Nie
Którą Legendą grałeś/grałaś? (jeśli dotyczy) nie dotyczy
Których Legend używali członkowie Twojej drużyny? (jeśli dotyczy) nie dotyczy
Gdzie pojawił się problem? Ładowanie meczu z lobby
W jakiej części mapy lub menu byłeś/byłaś? Jeśli nie pamiętasz dokładnej nazwy, opisz lokalizację, lub opisz co chciałeś/ chciałaśzrobić w menu. W lobby, podczas wyszukiwania meczu
Co robiłeś/robiłaś kiedy pojawił się problem? Na przykład: Problem pojawił się podczas odradzania się na członku drużyny, podczas używania umiejętności, kiedy członek drużyny opuścił grę. Uruchomiłem wyszukiwanie meczu
Czy członkowie Twojej drużyny również napotkali ten problem? Nie
Ile meczy pod rząd rozegrałeś/rozegrałaś zanim pojawił się problem? Nie pamiętam, dużo +100
Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm) Ponad rok temu
Jak często występuje ten problem? 100%
Jak duży jest problem? Znaczny wpływ na rozgrywkę
Co się dzieje? Podczas wyszukiwania meczu, dokładnie po wczytywaniu danej mapy, pojawia się stan wyszukiwania: "Członek grupy, wstępne wczytywanie..." na którym gra się zawiesza (nie rozpoczyna się mecz, stan zostaje na tym w nieskończoność). Korzystam z WiFi.
Co powinno się stać? Uruchomić się mecz
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Nie wiem, prawdopodobnie problem z kontem, znalazłem dużo wpisów innych graczy o napotkaniu tego samego problemu, podobno występuje on od 0 sezonu. Jedyny sposób na chwilową naprawę błędu jest restart gry Apex Legends. Proszę nie pisać o zresetowaniu ruteru, ponieważ to nie pomaga.
Proszę o pomoc, prawdopodobnie jest to bląd typu code net:info gathering. Uniemożliwia on rozgrywkę, ponieważ wychodzenie z gry po każdym meczu jest denerwujące i czasochłonne. Jak wspomniałem wyżej, jest to prawdopodobnie wina konta Ea. Prędkość internetu jest na odpowiednim poziomie więc nie jest to jego wina (23 Mb pobieranie, 6 Mb Przesyłani)
Cześć @Pauro177,
Dzięki za szczegółowe informacje. Ponieważ nie otrzymujesz komunikatu o błędzie code net prawdopodobnie nie jest to ten sam problem. W chwili obecnej w dalszym ciągu występują problemy natury technicznej w grze, dlatego na chwilę obecną muszę poprosić Cię o cierpliwość. Twórcy gry z Respawn pracują, żeby jak najszybciej rozwiązać wszystkie problemy.
Przenoszę Twój wpis do wątku, który porusza ten sam temat.
Mam nadzieję, że Twój problem zostanie rozwiązany.
- 5 years ago
Cześć @EA_Cekiel ,
Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź. Przypomniało mi się kilka istotnych kwestii dotyczących tego (możliwe, że innego) błędu:
1. Zauważyłem, że wszystkie skargi osób z tym błędem pochodzą od osób grających na konsoli PS4.
2. Przy próbie wspólnej gry ze znajomym, po ukończeniu jednego meczu i powróceniu do lobby nie możemy uruchomić wyszukiwania, ponieważ pokazuje, że nadal jestem w grze (pomimo, że jestem w lobby z moim kolegą i nie zmieniamy trybu gry).
3. Wczoraj około południa zauważyłem dziwne zjawisko - zwykle po rozegraniu jednego meczu i próby uruchomienia innego trybu wyskakiwał ten błąd, jednak tym razem mecz uruchomił się normalnie (przeszedłem z zwykłej gry duo, z wyłączonym dobieraniem graczy, do gry trio z wyłączonym dobieraniem graczy). Po rozegraniu tego meczu próbowałem wyszukać mecz w trybie Areny jednak tym razem błąd znów się pojawił. Może to mieć związek z wyłączonym dobieraniem graczy do drużyny, lub z statusem serwera.
4. Błąd występuje najczęściej po rozegraniu jednego meczu i zmiany trybu gry (gdy gram dalej w ten sam tryb, błąd wyskakuje rzadziej) oraz po zbyt długim pozostawaniu w lobby np. w celu przejrzenia skinów czy otworzenia pakietów Apex.
5. Reinstalacja gry nie pomogła (wykonywałem ją 2-3 krotnie) tak samo jak odbudowa bazy danych (wykonuje ją regularnie).
Myślę, że te informacje mogą w jakiś sposób pomóc przy naprawianiu błędu. Jestem wielkim fanem gier z tego uniwersum (Titanfall 2 i Apex to jedne z moich ulubionych gier), dlatego chętnie pomogę w ich udoskonalaniu. Jutro spróbuję rozegrać mecz na innym koncie na konsoli PS4 oraz w miarę możliwości spróbuje podpiąć konsole pod kabel Ethernet, aby sprawdzić czy nie jest to problem z kontem lub z internetem. W razie jakichkolwiek pytań czy pomysłów jestem do dyspozycji. Ewentualnie mogę przeprowadzać różne "doświadczenia" w celu znalezienia źródła problemu.
Jeszcze raz dziękuje za szybki kontakt.
- EA_Cekiel5 years ago
EA Staff
@Pauro177 To ja Ci dziękuje za wszystkie szczegółowe informacje na ten temat Twojego problemu. 🙌
Poczekajmy, żeby zobaczyć, jak będzie wyglądała sytuacja, jak wszystko wróci do normy. W chwili obecnej w dalszym ciągu twórcy gry z Respawn informują nas o możliwych problemach.
Zachęcam też innych użytkowników, którzy zauważyli podobne problemy do podzielenia się swoimi obserwacjami na temat możliwych zależności.
- 5 years ago
Mam ten sam problem od 2 sezonów I wszystkie takie same objawy. Dzisiaj wyszedł 10 sezon I aktualizacja nic nie zmieniła
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 19 days ago
- 2 months ago
- 2 months ago