Forum Discussion

szabla210's avatar
4 years ago
Solved

Kompilowanie shaderów zawsze

Produkt: Apex Legends
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? PC
Model karty Nvidia lub AMD GTX 970
Podaj ilość pamięci RAM w GB 16
Jaki jest Twój tag gracza/PSN ID/nazwa konta EA? SzablaTheCzłowiek
Przekaż nam gamertag-i/PSN ID/publiczne ID EA Twoich członków drużyny, jeśli to możliwe. SzablaTheCzłowiek
Czy korzystasz z oprogramowania posiadającego nakładki? Tak
Jeśli tak to wymień z jakich programów korzystasz. Steam
Czy po wyłączeniu tego oprogramowania odnotowywujesz jakiś efekt? Nie
Którą Legendą grałeś/grałaś? (jeśli dotyczy) Rampart
Których Legend używali członkowie Twojej drużyny? (jeśli dotyczy)
Gdzie pojawił się problem? W lobby (poczekalnia przed meczem)
W jakiej części mapy lub menu byłeś/byłaś? Jeśli nie pamiętasz dokładnej nazwy, opisz lokalizację, lub opisz co chciałeś/ chciałaśzrobić w menu. na ekranie głównym
Co robiłeś/robiłaś kiedy pojawił się problem? Na przykład: Problem pojawił się podczas odradzania się na członku drużyny, podczas używania umiejętności, kiedy członek drużyny opuścił grę. czekałem po wyborze postaci
Czy członkowie Twojej drużyny również napotkali ten problem? Tak
Ile meczy pod rząd rozegrałeś/rozegrałaś zanim pojawił się problem? pojawia sie od początku randomowo
Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm) 17.10.2021
Jak często występuje ten problem? 100%
Jak duży jest problem? Znaczny wpływ na rozgrywkę
Co się dzieje? Za każdym razem mam problem z doczytywaniem shaderów nie ważne co zrobie jakich porad użyje do naprawienia tego problem występuje nadal
Co powinno się stać? po pierwszym razie nie powinno dalej kompilować shaderów
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? pojęcia nie mam

Proszę o pomoc

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    4 years ago

Hej @szabla210 

Dokładnie o tę funkcję chodzi 🙂

Daj nam znać czy pomogło to w rozwiązaniu problemu. 

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @szabla210 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Powiedz nam proszę jakie kroki wykonałeś dotychczas. 

Jeśli nie zrobiłeś tego wcześniej uruchom grę jako administrator wedle instrukcji poniżej:

1. Zamknij aplikację grę tak, aby żaden proces nie by widoczny w menedżerze zadań
    2. Kliknij menu Start na pasku zadań Windows.
    3. Wyszukaj Kontrola konta.
    4. W oknie „Ustawienia kontroli konta użytkownika” kliknij i przytrzymaj suwak. Przesuń go na najwyższe możliwe ustawienie. 
    5. Kliknij przycisk OK na dole okna. 
    6. Otwórz grę jako administrator poprzez skrót akceptując monity o wprowadzaniu zmian na dysku. 
  • Witam. Posiadam system windows 11 PRO, na windowsie 10 też to występowało. Wcześniej korzystałem z porad dotyczących panelu ustawień nvidia i tam należało wyłączyć opcje shader cache, zaakceptować uruchomić ją ponownie zaakceptować po czym uruchomić komputer ponownie co po uruchomieniu apexa powinno raz jeszcze uruchomić kompilowanie shaderów i już więcej nie wystąpić... Jak można się domyśleć, nie pomogło. Propo rozwiązania zasugerowanego przez pana jeśli dobrze rozumiem w windowsie 11 chodzi o opcje "Zmień ustawienia funkcji kontrola użytkownika"?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @szabla210 

Dokładnie o tę funkcję chodzi 🙂

Daj nam znać czy pomogło to w rozwiązaniu problemu. 

• Aż dziwne że taka pierdoła pomogła. Kolejny raz zwracam się o pomoc i ją dostaje! Dziękuję ślicznie teraz już nie będzie mi to psuć rozgrywki

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 5 hours ago
2,464 Posts