Niestety przyjęło się u wielu firm, że jak jest gigantyczny problem ze swoim produktem to przemilcza się temat. Zobaczcie sobie Blizzarda z W3. Jeszcze zrzucenie winy na ludzi, że oczekiwali czegoś innego ;D Tutaj brakuje słowa "przepraszamy, problem jest potwierdzony i naprawimy z około 2 tygodnie". Milczenie jest to możliwie najgorsze zachowanie i wręcz naganne.
Ja się nie łudze, EA ma super zaplecze by robić dobre gry ale sieciowo to kuleje na maxa. Może pracują tam małpy z zoo albo jacyś nieudacznicy? Apex to mistrzostwo fuszery ;D
Ja przez ten dziurawy kod sieciowy straciłem już ~150 pkt rangi. Dostałem kilka kar, najdłuższa 90 minut, teraz czekam na bana na parę dni.
Pewnie to kwestia paru meczyków. Nic bardziej człowieka nie denerwuje niż otrzymywanie kar, które nie wynikają z jego postępowania tylko z błędów popełnionych przez developerów.
Wcześniej w sezonie 3 mnie wyrzucało ale o dziwo byłem zaskoczony wiadomością "nie jest to Twoja wina więc nie zostaniesz obciążony karą". Teraz z tego najwyraźniej zrezygnowano i to bardzo źle.
Ma się dziwne wrażenie, że oni tylko dorzucają content w ramach kolejnych sezonów, filmikami starają się zatrzeć złe wrażenie, które wbrew ich oczekiwaniom się rozprzestrzenia i to bardzo szybko. Ludzie nie są głupi i widzą co jest grane. A voice chat? To totalna porażka ;D żeby wypowiedzieć całe zdanie składające się z 5 słów czysto i żeby to dotarło w zrozumiałej postaci do reszty zespołu to musiałby się zdarzyć cud, z reguły kończy się to na tym, że ekipa komentuje to w ten sposób "nic nie słychać, napisz o co Ci chodzi" :D
Dokąd zmierzasz EA?