mityczne przedmioty
Musimy porozmawiać o przedmiotach mitycznych. Doszliśmy do momentu, w którym mamy ich 65 (nie licząc wariantów kolorystycznych), a mimo to wciąż trzeba otworzyć 500 pakietów, by zdobyć jeden taki przedmiot za darmo. Oczywiście istnieje też opcja zakupu za gotówkę, ale nie każdy chce wydawać takie kwoty na zwykły nóż czy skórkę do broni. Druga sprawa: co się stało z pamiątkami (heirlooms) przypisanymi do konkretnych legend? Miały one swoje tło fabularne i epickie zwiastuny filmowe. Wiem, że w końcu zabrakłoby legend, dla których można by tworzyć takie przedmioty, ale trzeba do tego wrócić.
Rozwiązaniem byłoby po prostu przebudowanie systemu przedmiotów mitycznych. Skoro mamy ich tak wiele, udostępnijmy je społeczności i pozwólmy graczom z nich korzystać – nie tylko streamerom czy osobom wydającym na grę tysiące. 500 pakietów za jeden przedmiot mityczny to zdecydowanie za dużo. Uważam, że wymagana liczba otwarć powinna zależeć np. od poziomu gracza; pamiątkę można by zdobyć na przykład na 200. poziomie. Wymuszałoby to faktyczną grę, by ją uzyskać. Na niższych poziomach pakiety zdobywa się częściej, natomiast na wyższych (500+) trafiają się one bardzo rzadko, przez co zdobycie pamiątki zajmuje lata. Osobiście mam jedną pamiątkę na koncie założonym 6 lat temu, a mój kuzyn ma dwie na koncie dwuletnim. Co więcej, mógł on kupić pamiątkę uniwersalną, której może używać każdą legendą, podczas gdy ja mam przedmiot przypisany do konkretnej postaci i mogę go używać tylko nią. Uważam więc, że poziom powinien wpływać na szansę wypadnięcia pamiątki, a gwarantowana liczba pakietów potrzebna do zdobycia przedmiotu mitycznego nie powinna wynosić 500, lecz raczej około 200 dla graczy na niższych poziomach i 100 dla tych na wyższych.
Prześlijcie ten wpis osobom zajmującym się pamiątkami oraz zespołowi deweloperskiemu.