Mysz i klawiatura Xbox
- Cześć Miśki,
Słuchajcie mam pytanie, wiadomo czy i kiedy EA łaskawie wdroży możliwość grania na klawiaturze oraz myszcze na konsoli, tak ja już jakiś czas temu zrobiła to konkurencja? Od jakiegoś czasu gram tak sobie w Apex i Cod Warzone, przyjemniejsza jest dla mnie gra od EA. Natomiast uważam za niesprawiedliwe traktowanie graczy konsolowych. Osoby grające na PC mogą podłączyć sobie pada do komputera i grać na nim z konsolowcami (więc mamy tutaj crossplay), więc na logikę dlaczego nie działa to w drugą stronę? Nie chcę wydawać dodatkowych pieniędzy na konwerter sygnału, no i słyszałem też, że EA zamiast spełnić oczekiwanie graczy konsolowych woli ich banować xD. Odczuwam lekka niesprawiedliwość kiedy postanawiam grać z graczami PC, którzy mają wybór jak chcą grać. Moim zdaniem EA sama sobie strzela w kolano, bo gracz taki jak ja, dla którego Apex pod względem rozrywki jest najlepszym battleroyalem coraz bardziej idzie w stronę konkurencji. EDIT: Czytałem już parę podobnych tematów na forum, ale niestety nie znalazłem na tyle jasnej odpowiedzi
Pozdrawiam
@Rotnelavobsługa k+m nie jest zależna tylko od EA ale też od MS. Także pytanie kiedy XO będzie wspierać k+m w grze Apex powinieneś zadać też na stronie suportu xboxa/ms.
Chociaż odpowiedź bedzie niejasna, xbox chciał wprowadzić wsparcie ale jednak używanie k+m na konsoli to zaburzanie balansu a nawet w pewnym sensie "oszustwo" . Studio Respawn dążyło też do tego aby w jakiś sposób wyłapywać graczy którzy używają dodatkowych konwerterów aby korzystać z k+m. Na jakim etapie to jest czy może zaniechali projektu, nie wiem.