Forum Discussion

RosPushchalnick's avatar
RosPushchalnick
Rising Novice
4 years ago

Problem techniczny

Mam problem z kompilowaniem i wczytywaniem shaderów. Za każdym razem kiedy odpalam grę trwa to z 1-2 minuty. A potem w menu mam przez kilkanaście sekund 15 klatek a potem już normalnie około 120 i znowu 15. Nie wiem czemu tak jest. Koledzy mają ten sam problem. Czy to jest już po prosu feature tej gry czy jednak da się to naprawić bo bywa to męczące. Da się to naprawić w inny sposób niż format? Mam nowy dysk SSD na którym postawiłem system w lipcu. Nigdy wcześniej nie instalowałem na nim Apexa tylko na HDD starym. Wcześniej z jakieś 8-9 miesięcy jak miałem tylko dysk HDD to też miałem ten sam problem. Myślałem że to wina dysku HDD że jest za wolny czy co. Ale teraz po instalacji  na SSD jest identycznie. Proszę pomocy. 

6 Replies

• @RosPushchalnick Witam🙂.

Sprawdź w wątku na Reddit który jest poświęcony temu problemowi. Może tam uda Ci się coś znaleść przydatnego. Nigdy nie spotkałem się z tym problemem ale widzę że jest garstka osób których problem dotyka.

Link:
    https://www.reddit.com/r/apexlegends/comments/ox9xm2/loading_and_compiling_shaders/

Ewentualnie możesz spróbować wyczyścić
    Directx Shader i Temp. Naciśnij na klawiaturze Windows + R wpisz poniższe komendy po koleji, usuń zawartość folderów.

%localappdata%/D3DSCache

%temp%
  • RosPushchalnick's avatar
    RosPushchalnick
    Rising Novice
    4 years ago

jeszcze mogę dodać że w menu fps spadają do 15-20  za każdym razem jak zmieniam tryb gry. Na przykład z battle royale na 3v3 i na odwrót.  A po około 30 sekundach już mam 120.

• RosPushchalnick's avatar
    RosPushchalnick
    Rising Novice
    4 years ago

Dobra wyczyściłem i nic się nie zmieniło :/ . Rozwiązanie z reddita próbowałem 2 dni temu. Nie mam pomysłu. Może za słaby procesor czy ram. Nie wiem co robić.

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 3 days ago
2,464 Posts